Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 25., vasárnap van. Boldog névnapot Géza nevű olvasóinknak! Holnap Edina napja lesz.

Street food adventi hangulatban

Értékelés:
(0 szavazat)

A Szent István-bazilika előtti tér idén ötödik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontja november 27-től január 2-ig. Esténként 3D-s karácsonyi fényfestés borítja be a bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utca teljes egészében forró és illatos ínyencségek bódéi sorakoznak fel.

A budapesti Szent István-bazilika az adventi időszak alatt idén is hazánk legnagyobb méretű és leglátványosabb vizuális élményével várja a térre látogatókat. Sötétedés után félóránként kelnek életre a bazilika hatalmas homlokzatán a színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek, a tér és a Belváros ünnepi fényei pedig varázslatos hátteret adnak egy téli sétához. Változatos programokkal, korcsolyapályával, jótékonysági napokkal várják a családokat, baráti társaságokat. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek a vásárban berendezett „szeretet.éhség” sütödéjében az önkéntesek a látogatókkal és a szervezetet segítő meglepetésvendégekkel közösen készítik a mézeskalács szíveket, amelyekkel az adományozóknak mondanak köszönetet.

Gourmet-k előnyben
A vásárba látogatók közel nyolcvan kiállítónál válogathatnak minőségi, kézzel készített ajándéktárgyak között, vagy kóstolhatják végig az ünnepi szezon legnépszerűbb finomságait és az idei év ínyenc újdonságait. A bazilika előtti vásár mesés hangulatú faházai között számtalan előzetesen zsűrizett, kézzel készített és igényesen kivitelezett ajándék között válogathatnak a térre érkezők, de az Adventi Ünnep a Bazilikánál legalább ilyen széles kínálatot nyújt a gourmet vendégeknek is. A Szent István tér és környéke egész évben vonzza a látogatókat, a téli szezon indulásával pedig nemcsak a vásár kiállítói, de a tér és a környék bár- és italkultúrájának meghatározó szereplői is izgalmas újdonságokkal várják a vendégeket.

A tér faházai mellett a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Hercegprímás utat összekötő szakaszon is kézműves kiállítók sorakoznak majd, a karácsonyi vásár emellett a Zrínyi utca felé is terjeszkedik. A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb haza food truckok és street food-kiállítók sorakoznak majd fel, többek között a Zing Burger, a KolBice, a BudDog, a Paneer, a MexKitchen, a Balkán Grill, a Befaló Bill, a DiVino és a Korhely. A több mint harminc, utcai étkezésre komponált kiállító palacsintával, grillezett szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal kényezteti majd a környező irodaházak megunt heti menüire szokott dolgozókat és azokat, akik az adventi időszak legnagyobb street food-őrületét szeretnék szemügyre venni. Január 1-jén pedig Lencse Nappal zárjuk a 35 napon át tartó vásárt, és köszöntjük az újévet.

Klasszikus és újhullámos téli forró italok
Forralt bor, fűszeres alma, gyümölcspuncs és krampampuli – a téli szezon forró klasszikusaira szinte lehetetlen ráunni, mégis évről évre számtalan önkéntes akad, aki tovább csiszolja a receptúrákat, és új hozzávalókkal, más arányokkal kísérletezik. A legizgalmasabb újdonságokért érdemes idén is felkeresni az Adventi Ünnep a Bazilikánál gourmet kiállítóit, akik gőzölgő, illatos meglepetésekkel várják a vendégeket.

Forrás: adventiunnep.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 323 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.