Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 20., szombat van. Boldog névnapot Fábián és Sebestyén nevű olvasóinknak! Holnap Ágnes napja lesz.

Még egy főzési technika, ami rákot okozhat

Értékelés:
(0 szavazat)

Megint egy tanulmány, amely azt támasztja alá, hogy nagyszüleinknek igaza volt: egy tanulmány szerint károsabb ugyanis napraforgó- vagy kukoricaolajban sütni, mint vajban és zsírban. Amikor a növényi olajok felmelegednek, olyan mérgező anyagokat bocsátanak ki, amelyek rákot okoznak. Most azt ajánlják az embereknek, hogy olíva olajat, kókuszolajat vagy akár vajat vagy zsírt használjanak a sütéshez.

Éveken keresztül azt mondták, hogy a telítetlen zsírsavak egészségesebbek, mint a telített, állati eredetű zsírsavak. Szakemberek szerint azonban a növényi olajak hevítésénél olyan aldehidek szabadulnak fel, amelyek komoly betegségek kialakulásához köthetők, mint a szívroham, az időskori elbutulás vagy épp a rák.
A leicesteri De Montfort University kutatói azt állítják, hogy a növényi olajban sült fish and chips 100-200-szor annyi aldehidet tartalmaz, mint az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott napi határérték.
Millimolban számolva a tanulmány készítői kimutatták, hogy ha kókuszolajat hevítünk 30 percig fél millimol káros anyag szabadul fel, vajnál ez egy millimol, napraforgó olajnál öt millimol. Magas hőmérsékletről van szó, tehát ha hosszan sütünk ezekben az olajokban, vagyis főzés közben nem jönnek elő ezek a mérgező anyagok. Még az olyan idegrendszeri betegségnek, mint az Alzheimer-kórnak is köze van ehhez, minél tovább sütünk az olajban, annál rosszabb az embernek.

Forrás: index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 340 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.