Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Nem maradunk pláza nélkül vasárnap!

Értékelés:
(1 szavazat)

 De melyik lesz nyitva?

A mozis bevásárlóközpontok március közepe után is nyitva lehetnek vasárnap. A plázák stratégiája a hét többi napján a hosszított nyitva tartással lehet. Kik lesznek nyitva és meddig? Megkérdeztük magukat az érintetteket, a plázákat.


Általánosságban elmondható, hogy a bevásárlóközpontok igyekeznek felkészülni a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény március 15-vel történő életbe lépésére. Ebben ki előbbre, ki pedig hátrébb tart. Sok bevásárlóközpont esetében már ismert, hogyan befolyásolja a nyitva tartást a jelentős változás, de még több esetben jelenleg is folynak az egyeztetések.

 

Kik lesznek nyitva vasárnap?

Összességében az látszik, hogy a mozival is rendelkező házak jellemzően továbbra is nyitva tarthatnak vasárnap, ezekben a mozi mellett még a vendéglátó egységek lehetnek nyitva főként, de csatlakozhat még néhány, a házban található a kivételek közé tartozó üzlet is. Az a ház azonban, ahol nem üzemel mozi vélhetően nem nyit majd ki vasárnapokon március közepétől.

 

A megkérdezett bevásárlóközpontok nyilatkozataiból is a fenti trend látszik, az Arena Plaza, a Duna Plaza, a MOM Park, az Allee és a Westend kérdésünkre elmondta, hogy március közepétől továbbra is várják a látogatókat vasárnap. Az Árkádok viszont jelezték, hogy nem nyitnak ki a hét utolsó napján. A Köki Terminál ugyanakkor annak ellenére, hogy nem üzemel benne mozi várhatóan nyitva lesz majd vasárnap. A Hegyvidék Bevásárlóközpont, az Asia Center és a Pólus Center még egyeztet a nyitva tartást illetően.

 vasrnap

 

Mi lehet a bevásárlóközpontok stratégiája?

A vasárnapi kieső vásárlások pótlása érdekében hétköznap több pláza is tervezi a hosszabb nyitva tartást. Ennek pontos paraméterei azonban épületenként eltérőek lesznek. Egyesek a hét minden napján tovább tarthatnak nyitva, míg mások pár napot választanak ki erre a célra. Jellemzően a budapesti központok esetében a korábbi 9 órás zárást 10 órára módosíthatják, míg vidéken a 8 órás zárás változhat 9 órára. De vidéken szintén felmerült annak a lehetősége is, hogy esetleg nem az esti nyitva tartást hosszabbítanák meg, hanem korábban nyitnának ki az épületek, ezt azonban még egyelőre vizsgálják.

plazanyitva

 

Forrás: index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 507 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 25. szerda 15:42

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.