Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 18., vasárnap van. Boldog névnapot Bernadett nevű olvasóinknak! Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Fegyveresek támadtak egy francia magazin szerkesztőségére

Értékelés:
(0 szavazat)

Két fekete csuklyás fegyveres támadt rá Kalasnyikovokkal a francia szatirikus magazin, a Charlie Hebdo szerkesztőségére, legalább 12 ember meghalt, köztük két rendőr. 4-en súlyosan megsérültek, és négy könnyű sérült is van. A támadók autóval menekültek el, a városban üldözték őket, de a Le Point szerint elvesztették a nyomukat.

A belügyminiszter bejelentette, hogy három elkövetőt keresnek, de azt nem pontosította, hogy a harmadik férfi milyen szerepet játszott a támadásban. A második világháború vége óta nem történt ilyen súlyos támadás Franciaországban.

 

Beszámolók szerint a támadók fél tizenkettő felé léptek be a lap székházába, előbb az előtérben nyittak tüzet, aztán az emeletekre is felmentek. Egyes francia források szerint egy gránátvető is volt náluk. Egy szemtanú azt mondta, hogy azt ordították: „Megbosszultuk a prófétát!", amivel a Mohamedről készült karikatúrákra utalhattak. A fegyveresek közül ketten a BBC szerint a dzsihádistákra jellemző öltözetben voltak, és „Allah akbar!" kiáltásokat is hallottak a szemtanúk.

 

Az egyik rajzoló, Coco is szemtanúja volt a támadásnak. A L'Humanitének elmondta, hogy a bejáratnál találkozott a két csuklyás férfival, akik megfenyegették őket. A rajzoló beütötte a kódot, a fegyveresek pedig belépve azonnal tüzet nyitottak Wolinskira és Cabura, két emblematikus rajzolóra. A mészárlás öt percen át tartott, Coco egy asztal alatt keresett menedéket. Mint mondta, a támadók tökéletesen beszéltek franciául, és az al-Kaidát emlegették. Az is kiderült, hogy a támadók először két házszámmal arrébb, rossz címre mentek.

 

A szerkesztőségből többen a tetőre menekültek a támadás alatt. Az épületben még negyvenen voltak, akiknek nem esett bántódásuk. Az épületet már a korábbi Mohamed-karikatúrák miatt őrizte a rendőrség, és az elmúlt hetekben érkezett újabb fenyegetések miatt meg is erősítették az épület védelmét.


Párizsban van? Írjon nekünk!

Tele vannak rendőrrel az utcák? Hallotta a lövéseket? Írják meg nekünk, mi érződik Párizsban a történtekből!

 

A rendőrökkel is tűzpárbaj alakult ki a helyszínen, ebben két rendőr is meghalt. A lap több emblematikus rajzolója is az áldozatok között van, a védelmükkel megbízott rendőr is meghalt. A támadók autóval menekültek el a helyszínről, az egyik sebesült rendőrt az autóhoz szaladva lőtték le. A francia támadást a szakértők egybehangzó véleménye szerint jól kiképzett profik hajtották végre.

 

A Guardian úgy tudja, hogy a két támadó beszállt az épület előtt egy harmadik társuk által vezetett autóba, majd pedig a Rue de Meaux-nál autót váltottak, az addigi autójuk motorházteteje a képek alapján megtört. Rendőrségi források szerint a menekülő támadók egy Renault Clióba szálltak át, közben pedig azt kiáltották, hogy Allah velük van. Ezzel az autóval mentek a Porte de Pantin felé, de később állítólag egy Ford transitot is megszereztek.

 

A Le Point úgy tudja, hogy a hatóságok üldözik a férfiakat, de elvesztették a nyomukat. A támadók hátrahagyott fekete autóját viszont már a rendőrségi nyomszakértők vizsgálják.

 

Forrás: www.index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 444 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.