Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Boltokat zárhat be a Tesco

Értékelés:
(0 szavazat)

Veszteséges üzleteinek bezárását tervezi a magyarországi Tesco áruházlánc még az idén – írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap a vállalat belső köreiből származó értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a hatvanszorosára emelt élelmiszerlánc-felügyeleti díj milliárdos terhe miatt készülő intézkedés 500-600 dolgozó megélhetését veszélyeztetheti (10-12 vidéki üzlet zárhat be).

A Magyar Nemzet szerint olyan városokban lehet szó bezárásról, ahol nem csupán egy Tesco üzemel, hanem a közelben található a lánc másik, nagyobb látogatottságú egysége is. A lap szerint a megemelkedett adóterhek, illetve a vasárnapi boltbezárás miatt veszteségeket úgy akarja lefaragni a Tesco, hogy azokat a jórészt vidéki, lakóházak közelében épített boltjait zárná be, amellyel nem feltétlenül veszítenének vásárlói kört, mert nagyobb alapterületű hipermarketjeik pár kilométerrel arrébb találhatók. A boltok bezárásával csökkenthető lenne az árbevétel, így az élelmiszerlánc-felügyeleti díj is, az ugyanis az árbevételen alapul.

 

A lap szerint eközben a jövő hét elejére egyeztetésre hívták a Tesco körülbelül húszezer magyar dolgozóját képviselő mindkét munkavállalói szakszervezetet azzal a céllal, hogy bejelentsék a 2015 első negyedévében tervezett üzletpolitikai lépéseket.


Forrás: mmonline.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 470 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.