Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 21., vasárnap van. Boldog névnapot Ágnes nevű olvasóinknak! Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Napozási 1x1

Értékelés:
(0 szavazat)
Vajon mi az igazság a veszélyes napsugarakról szóló jelentésekben, a bőrráktól való félelemben, a naptej használatának szükségességében és a beépített UV-védelemmel ellátott ruhákban?Mennyit árthat a napfény?
Tehát amikor az ember a napra megy, minden esetben védenie kell magát a bőrtípusának megfelelő fényvédő krémmel: például vitaminos, flavonidtartalmú, gyógynövényes, cinkoxidos vagy újabban melatoninos készítményekkel. Az évek során az aránytalanul nagy mennyiségű napozás maradandó károsodást okoz: a bőr idő előtti öregedését, vagy a bőrsejtek fajulását, azaz bőrtumor kifejlődését.

Statisztikailag bizonyított, hogy a kora gyermekkori napozás és a túlzásba vitt napélvezet egyértelmű rizikófaktorok. Genetikai tényezők, mint a bőrszín, a bőr pigmentációja, a szemszín, a szeplők léte és az anyajegyek száma is szerepet játszanak. Tény, hogy az utóbbi tizenöt évben a melanomás (a festékes anyajegy daganatos elfajulása) megbetegedések száma megduplázódott.

Ez sürgős óvatosságra int. Kerülni kell a déli forróságot, és gyakrabban árnyékba vonulni - ott is le lehet barnulni, és az tovább is tart! Évente maximum 50 óra napozás ajánlott!Mit tegyünk, ha leégünk?
- Langyos vízzel tisztítsuk meg bőrünket a napolajtól, homoktól és a sós izzadságtól.
- A megégett területet hideg vízzel hűtsük, legjobb, ha cseréljük rajta a hideg borogatást.
- Igyunk elegendő mennyiségű folyadékot. Minél többet, annál jobb.
- A gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó kenőcs is segít.
- Semmi esetre se használjunk zsíros krémeket, mert ezek fokozzák a forróságérzetet. Ezért a tudomány például dexpanthenol tartalmú bőrápolót ajánlja (ilyen a PAN-SUN habspray), mely azonnal kellemesen hűt, véd a kiszáradástól, segíti az új bőrsejtek keletkezését, helyreállítja a bőr természetes védekezőképességét, így bőrünk felkészülten várja a holnapot.

Mindent egybevéve, az biztos, hogy nap nélkül az életnek még a szikrája sem lenne Földünkön. A növények nem tudnának létfontosságú oxigént, az emberi bőr pedig hormonokat és D-vitamint termelni.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

 
Az ideal.hu ajánlásával:

 

 

EverClear Spray

Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmazó sebgyógyító, baktérium- és gombaölő, gyulladásgátló készítmény.

Vásárold meg a Naturshop.hu-n!

Info: 06 1 225 2753

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 917 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 04. csütörtök 14:29

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.