Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Nyári eső és felfázás

Értékelés:
(0 szavazat)

Az eső nemcsak bosszantó dolog, de ha sokáig vagyunk neki kitéve teljesen elázunk. Hiába csináltuk meg a frizuránkat, hiába sikerült remekül a smikünk, ez egy esőben pillanatok alatt tönkre mehet. A ruhánk is elázik, ami nem csak kellemetlen, de ha nem tudunk átöltözni, és egész nap nedves ruhában kell járkálnunk, akkor könnyen megfázhatunk.

Eső ellen

Az eső ellen maradéktalanul úgy lehet a legjobban védekezni, ha fedett helyen tartózkodunk, ha ez nem megoldható, akkor más módszerek után kell nézni. A öltözetünk is lehet vízálló. Főleg a cipőre figyeljunk, mert ha beázik, és egész nap a nedves cipőben tocsogunk, akkor szinte garantált a felfázás. Így ha már látjuk indulás előtt, hogy szakad az eső, érdemes vízálló csizmát, vagy cipőt felvenni. Jó ötlet még, a vízáló dzseki, ami megvédi a ruhád nagy részét. Érdemes kapucnit, vagy sapkát is viselni, hiába lapítja be a frirurád, de legalább száraz marad. Bár az esőköpeny nem a legdivatosabb választás, mégis az egyik leghatékonyabb védekezési mód. Ha mindenképp száraz akarsz maradni érdemes beszerezni egyet.

 

 

S.O.S. Csurom víz lettem...

Mit tehetsz olyankor, ha minden figyelmeztetés ellenére mégis sikerül bőrig áznod? Ha nincs időd hazamenni vagy még több óra amíg végre hazaérsz, mindenképpen gyors intézkedésre van szükséged. Ha a munkahelyedre tartasz, akkor érdemes az esős időszak kezdetén bevinned egy tartalék öltözetet, és egy hajszárítót. Így amint beértél, a mosdóban rögtön átöltözhetsz. Ha nem dolgozni indultál éppen hanem valamilyen nyilvános helyre, akkor vészhelyzeti megoldásnak ugorj be egy bevásárlóközpontba. A wc-ben mindig van valamilyen szárító berendezés, ott egy kicsit megszárítkozhatsz. Ez tényleg nem a legkényelmesebb megoldás, de még mindig jobb, mint felfázni, vagy pár napig betegen nyomni az ágyat. Ha valaki megengedheti magának, akkor akár beugorhat egy ruhaboltba és vehet vagának új ruhát.

 

Eső és esernyő

Az eső ellen a legáltalánosabb védekezést az esernyő jelenti. Bár szélsőséges időjárás esetén nem igazán hatékony, egy-egy nyári eső ellen azonban bevethető. Ha nincs akkora szél és eső, akkor alkalmas az eső ellen, bár hordozása és tárolása sem épp a legkellemesebb. Ha úgy esik mintha dézsából öntenék, akkor nem nyújt hatékony védelmet, inkább vegyél fel egy esőkabátot, ne kockáztass. Ha mikor otthonról elindulsz és még tiszta az idő, de az időjárás jelentés szerint lehet számítani esőre, akkor mindenképpen vigyünk magunkkal legalább egy esernyőt, biztos, ami biztos.

 

Szerző: Józan Szilvia

Forrás: enportal.hu

 

NATURSHOP HETI AKCIÓ

 

 

Tőzegáfonya kapszula

 400 mg tőzegáfonya kapszula.

 

A Tőzegáfonya kapszulás termék amerikai ültetvényekről származó, frissen szüretelt, porított tiszta tőzegáfonyát tartalmaz. Kiszerelése: 60 kapszula, 1 kapszula 400 mg tőzegáfonyát tartalmaz!

 

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 722 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. június 28. péntek 09:09

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.