Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Shiatsu masszázzsal a teljes egészségért

Értékelés:
(0 szavazat)

A shiatsu holisztikus japán gyógyító technika. Hagyományos távol-keleti gyógymódokból ered, melyek elképzelése szerint az egészség és a betegség az áramló, illetve stagnáló energia kifejeződése. Az energiapályák mentén a shiatsu élénkíti az energiaáramlást, ezáltal testi-lelki harmóniát teremt.

A shiatsu valóságos diadalutat járt be Amerikában és Nyugat-Európában az utóbbi évtizedekben, és a módszert hazánkban is egyre többen alkalmazzák.

 

 

Mi a shiatsu?

A shiatsu szó szerinti jelentése ujjnyomás, amely a test kézzel való gyógyítására utal. A kezelés során a terapeuta ujjaival, tenyérrel és más testrészeivel gyakorol nyomást a kezelt területre. A shiatsu nagyszámú technikát használ a csontok rendkívül finom helyreigazításától, az energiapályák befolyásolásától a belső szervek gyógyításán át a csakrák működésének rendezéséig. A kezelés célja a teljes energiarendszer harmonizálása, mely által megszüntethetők a betegségek, zavarok hátterében rejlő okok, és helyreállítható a testi és lelki egyensúly.

 

Milyen esetekben segít a módszer?

A shiatsu sokféle probléma esetén hatékonyan alkalmazható terápia. Fontos kiemelni a mozgásszervi betegségeket, a légzőszervi problémákat, az emésztő- és kiválasztószervi betegségeket, a meddőséget és a pszichés zavarokat, a szorongástól és alvászavaroktól kezdve egészen a depresszióig. Fontos szerepe van a prevencióban is, segít az önismeretben, sőt szellemi fejlődésünkhöz is hozzájárulhat.

 

 

Hogyan épül fel egy shiatsu masszázskezelés?

A kezelést könnyű, természetes ruházatban a földön végezzük. A gyógyítási folyamat mindig állapotfelméréssel kezdődik. Ez segít abban, hogy a terapeuta személyre szabott shiatsu masszázst tudjon adni, a probléma okát kezelje, és ne csak a tüneteket szüntesse meg. A gyógyító egyszerre intuitív és tudatos, a gyógyítás folyamatában kezeli a probléma okát, és intuíciói segítségével az egész személyt.

 

Ha szeretné megtapasztalni a shiatsu pozitív hatásait és gyógyító erejét, látogasson el a Kelet-Nyugat Egészségközpontba! Ha szeretné elsajátítani a gyógymódot, vegyen részt az Egészségközpont augusztusban induló shiatsu-képzésén!


További részletek: www.kny.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 805 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. július 29. hétfő 13:53

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.