Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Q1Q10+szelén újabb szív és érrendszeren elért tudományos hatásai!

Értékelés:
(0 szavazat)

Az utóbbi években nagy számban jelentek meg Q10 tartalmazó készítmények az étrend-kiegészítők piacán és egyre több vizsgálat látott napvilágot a hatóanyaggal kapcsolatosan.1978-ban Peter Mitchell a Q10 sejtszintű hatásaival kapcsolatos kutatásaiért kapott Nobel díjat.

 

 

A mai napig több placebo kontroll vizsgálat is alátámasztotta a Q10 előnyös szerepét a szívbetegségek kezelésében, valamint a szívbetegek életminőségének növelésében. Ezekre a megfigyelésekre hivatkozva ajánlotta az Amerikai Kardiológus Társaság a szívelégtelenség kezelésében a Q10 alkalmazását. A Q10 klinikai hatásairól a legmegbízhatóbb monografikus összefoglalót a Mayo klinika munkatársai készítették el 2008-ban, aminek a legfrissebb verziója 2013-ban jelent meg.

 

2007-ben ausztrál kutatóknak (Rosenfeldt és munkatársai) sikerült bizonyítani a Q10 vérnyomás csökkentő hatását is, főként enyhe fokú magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében. Hatóanyag vizsgálatokkal sikerült olyan vitaminokra, ásványi anyagokra és nyomelemekre is rátalálni, amelyek képesek a Q10 hatékonyságát még tovább fokozni. Ilyen anyag például a Q1.

 

Egy tavaly közölt tanulmányban az Ulf Dahlström professzor vezette svéd orvos csoport arra mutatatott rá, hogy szerves szelén és Q10 együttes adása jelentősen csökkenti a kardiovaszkuláris-halálozást, főként az idősek körében. (1) Arra is felhívták a figyelmet, hogy a szívizom erejét is növelte a természetes hatóanyag kombináció, amely így megnövekedett munkavégzésre lett képes.

 

A kardiovaszkuláris rendszert érintő betegségek mellett egyéb kórképekben is előnyösnek találták a Q10-et. A már említett Mayo monográfia mellett kanadai kutatók (Glover és munkatársai) 2010-ben foglalták össze azt, hogy miért előnyös a Q10 alkalmazása olyan betegségekben, ahol a mitokondriumok működése elégtelen. Közel 10 évesek azok a megfigyelések, amelyek a Q10 hatékonyságát figyelték meg Alzheimer-kórban és Parkinsonos betegekben.

 

Ezekre a megfigyelésekre alapozva, több év hosszúságú követéses klinikai vizsgálatsorozatot engedélyeztettek az USA-ban, amelyek kiértékelése napjainkban is folyamatban van. Megállapíthatjuk, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedéseknek a Q1 és a Q10 +szelén szedése kifejezeten ajánlott!

 

Dr. Szigeti Gyula

 

Hivatkozások:
1. Alehagen U, Johansson P, Björnstedt M, Rosén A, Dahlström U.: Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation: A 5-year prospective randomized double-blind placebo-controlled trial among elderly Swedish citizens. Int J Cardiol. 2012 May 22.

 

Az ideal.hu ajánlásával:

 

Most + 10% ajándékba (33 db kapszula)!

A termék a Q1 koenzim és a Q10 koenzim egyedülálló párosa, amely egyedi a világon. A készítményben lévő B1-Vitamin (tiamin) hozzájárulhat a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez, és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

Vásárold meg a Naturshop.hu-n!

Info: 06 1 225 2753

 

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 921 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 18. csütörtök 12:42

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.