Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

A köhögés ellenszere a gyógyító csokoládé

Értékelés:
(0 szavazat)

Az utóbbi években számtalan kutatás bizonyította a csokoládé kiemelkedő egészségügyi hatásait. Amellett, hogy antioxidáns hatású, leköti a szervezetben jelen lévő káros hatású szabad gyököket. A legújabb vizsgálatok szerint pedig, a kakaóbabban található teobromin képes gyógyítani a köhögést.

 Az igazán minőségi csokoládé amellett, hogy finom, számos jótékony hatása van. A kakaó a flavonoidok gazdag lelőhelye, egyik csoportjuk a flavanolok antioxidánsként is számon tartják, melyek megvédenek a szabad gyökök hatásától.

 

Igazi örömforrás
A csokoládé mindig is különleges helyet foglal el az emberek életében. Tudományos bizonyított tény ugyanis, hogy bizonyos hatóanyagai révén a kakóbab boldogságérzetet ad, valamint évszázadok óta afrodiziákumként tartják számon.

 

 

Fáradt vagy?
A csoki gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, aminek köszönhetően energiaforrást biztosít, legyen szó akár tanulásról, sportról. A teobromin élénkítő hatású, míg a szerotonin javítja a hangulatot.

 

Gyógymód a köhögés ellen
Ilyenkor télen jól jön egy csésze finom forró csokoládé, mint kiderült nem csak finom, de megehülés esetén is hasznát vehetjük.Az Egyesült Államok Országos Kardiológiai Intézetének kutatói megállapították, hogy egy szelet fekete csokoládé egy fajta hatékony kezelési módszer lehet a krónikus köhögés ellen, amennyiben az elég teobromint tartalmaz. Mindezt alátámasztja az a kísérlet, melynek keretében mintegy 300 akut, vagy krónikus köhögésben szenvedő embert vizsgáltak meg.

 

A betegek két héten keresztül naponta kétszer kaptak egy teobromin tartalmú élelmiszer- kiegészítőt. Egy adag körülbelül 1000mg teobromint tartalmazott, ami nagyjából megegyezik egy szelet fekete csokoládéban lévő mennyiséggel. Két hét múlva a páciensek több, mint 60%-a jelentős javulást mutatott. Mindez azzal magyarázható, hogy a teobromin blokkolja a specifikus szenzorok hatását, és így enyhíti a köhögést.  Mindemellett a tejcsokoládéról kiderült, hogy kevésbé hasznos, mint a fekete csokoládé. Minél több tejet tartalmaz ugyanis a termék, annál alacsonyabb a benne lévő teobromin szint.

 

Forrás: lifemagazin.hu

 

Az ideal.hu ajánlásával: 


CELSUS Tőzegáfonya Plusz

A készítményben lévő C-Vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok normál állapotának fenntartásához, valamint a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, a fáradtság csökkentéséhez és az immunrendszer normál működéséhez. A termékben lévő cink hozzájárul a vér normál tesztoszteron-szintjének fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.

 

Vásárold meg a Naturshop.hu-n!

Info: 06 1 225 2753

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1181 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 18. csütörtök 12:55

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.