Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

Egészség a fejbőrön is!

Értékelés:
(0 szavazat)

Hajunk, akár a névjegyünk, sokat elmond rólunk, éppen ezért nem mindegy hogyan ápoljuk, milyen hajápoló termékeket választunk.

 

A témát alaposan tanulmányozhattuk is, hiszen kaptunk hozzá egy remek kisokost is, ami sok kérdésünkre választ adott, hiszen valljuk be mindannyian sok hajápolási hibát elkövetünk!
Készült egy felmérés arról, hogy különböző tényezők mennyire befolyásolják az emberekben a rólunk szerzett első benyomást. Ezek alapján a következő sorrendet állították fel: a megkérdezettek 58 százalékának véleménye alapján a haj a sorrendben a második helyre került – közvetlenül az arc után (ami 66 százalékkal került az első helyre), valamint az alak (55 százalék) és az öltözék elé (52 százalék). A haj alapján néhány másodperc alatt meg tudjuk állapítani valakiről, hogy milyen az életstílusa, mennyire vonzó, vagy milyen a fizikai kondíciója. A legfontosabb értékelési kritérium nem a hajviselet, hanem a haj egészséges volta – ez pedig nagymértékben függ a fejbőr állapotától is.

 

 

A bőr a fejünkön nagyon érzékeny. Általában minden védelem nélkül van kitéve a káros külső környezeti hatásoknak, a környezetszennyezésnek, pornak, a hajszárító forró levegőjének. Azonban más tényezők, mint pl. a stressz, a kialvatlanság, és a nem kiegyensúlyozott étrend is kedvezőtlen hatással lehet a fejbőr állapotára. Stefanie Conzelmann azt mondja: „A stressz szabadgyököket termel, melyek aktiválják a test természetes védekező mechanizmusait. Az immunrendszer úgy reagál a problémára, hogy gyulladás serkentő proteineket termel.“ A gyulladás az immunrendszer válaszreakciója. „Ha a stresszes állapot hosszú időn át magas szinten marad, egy icipici gyulladás, ún. mikrogyulladás keletkezik, ami az egyik legfőbb oka a fejbőr problémák kialakulásának. Ez összességében hatással van a haj minőségére” – mondja Stefanie Conzelmann.

 

A mikrogyulladás nem „MIKRO” probléma
„A mikrogyulladás olyan tünetek sorát okozhatja, mint a komoly viszketés és a nagyfokú bőrszárazság. A tünetek különbözőek lehetnek a mikrogyulladás mértékétől és az egyén hajlamától függően” – jegyzi meg Stefanie Conzelmann. „A gyulladás a hajhagymák kisebbedését is okozhatja. A kollagén aztán lerakódik a hajhagymában, ami extrém esetben teljesen tönkreteheti a hajhagymát. Ennek pedig az a következménye, hogy hullik és elvékonyodik a haj.”

 

Forrás: lifemagazin.hu

 

Az ideal.hu ajánlásával:

 

Most + 10% ajándékba (33 db kapszula)!

A termék a Q1 koenzim és a Q10 koenzim egyedülálló párosa, amely egyedi a világon. A készítményben lévő B1-Vitamin (tiamin) hozzájárulhat a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez, és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

Vásárold meg a Naturshop.hu-n!

Info: 06 1 225 2753

 

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 721 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 19. péntek 08:18

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.