Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Névre szóló könyv

Értékelés:
(2 szavazat)

Te vagy a címzett!

 

„Érezted már az élet Édes illatát?
Igen? – Isten hozott!
Még nem? - Isten küldött!”

 

Így köszönti a képeslap borítású könyv első oldalán a szerző, Sziebig Tímea az olvasót, majd eképpen folytatja…

„Csupán szeretnék szólni hozzád a szavakon túl, bízva abban, hogy meghallasz. Elmondani, mennyire fontos jól élni ahhoz, hogy jól tudjunk távozni az életből; és azt, hogy amíg életben vagy, soha nem késő elkezdeni valóban élni. Élni s nem félni!”-írja Az élet- és a halál Édes illata című társkönyvek szerzője. 

Az élet Édes illata nem csupán egy könyv, hanem társa egy másiknak A halál Édes illatának, hiszen élet és halál összetartozik, miként Ég és Föld, férfi és nő, éjjel és nappal. Nem lehet egyikről sem úgy beszélni, hogy ne érintsük a párját, amivel egységet alkot. A borító hátlapján lévő ajánló, ami egyben levél az olvasóhoz a fentebb idézett sorok után így folytatódik. „Szeretnélek ráébreszteni arra, hogy ha fényünk van és könnyünk van, akkor van szivárványunk is, vagyis teljesek lehetünk, s a teljességben nincs hiány. Elmesélni, hogyan szólt hozzám a lelkem a betegség nyelvén, s hogyan tudtam maradéktalanul meggyógyulni. Összességében szeretném megosztani annak csodáját, hogy a halál Édes illata elhozhatja az élet Édes illatát; szólni arról, miféle varázselem a szerelem; és arról, milyen út vezetett el engem a boldogulástól a boldogságig és azon túl…”

 

-„Nos, hogy érzed? Indulhatunk?” –ezt kérdezed, Tímea az olvasónak címzett levél végén. Hová vezeted azt, aki igennel felel a kérdésedre?
-Önmagába, a saját életutamon keresztül. S mindeközben nem ígérek semmit. Csupán megmutatom a boldogságomat, amit azt követően kaptam, hogy megtanultam elég lenni a pillanatnak, bátran jelenlenni a folyamatokban, változni és nem csupán változtatni, szeretni magam eléggé, és merni belehalni az előző életszakaszomba, ezáltal megtanulni elfogadni és megélni a boldogságot, aminek a lehetősége mindigis bennem volt.


-Mindenkiben benne van?
-Miként a szivárvány az égen. Mindig ott van, de csak akkor látszik, amikor süt a nap és esik az eső. Ugyanígy hívható elő a belső szivárványunk is: könnyekkel és ragyogással. Aki ismeri az érzést, amikor zokogása felszabadult nevetésbe torkollik, vagy potyognak a könnyei kacagás közben, azt tudja, miről beszélek. Ilyenkor megéljük azt a teljességet, ami bennünk van, felragyog és átölel a szivárványunk. Mindenkit elsősorban a sajátja.


-Amikor elolvastam A halál Édes illata című tavaly megjelent könyvedet, vagyis a társkönyveid elsőszülöttjét, azt volt az érzésem, az a könyv nem csak halálról szól, hanem az életről. S most olvasom Az élet Édes illatát…
-Ami a halálról is szól nem csak az életről, hiszen minden pillanatba bele kell halnunk, hogy teljességgel át tudjuk élni a következőt. Hiszen nem azért élünk, mert megszülettünk, hanem azért születtünk meg, hogy ÉLJÜNK!


- Lélekébresztő tartalommal bíró könyveid, nem mindennapi csomagolásban kerülnek az olvasók kezébe. A tavaly megjelent illatos könyvedet a Párod festménye öleli át. Az új könyv borítója pedig olyan, mint egy képeslap, melynek címzettje az olvasó, akinek a nevét Te írod rá a könyv elejére, amennyiben alkalom nyílik személyes találkozásra. Gondolom, a november 19-én 18.00-kor megrendezett könyvbemutatón -amire stílusosan a Bécsi út 81. szám alatti Édes kávézóban kerül sor- sokaknak lesz alkalmuk névre szóló könyvet vásárolni.
- Mindenkinek, aki megtisztel a jelenlétével. Ám, aki valamiért nem tud ott lenni a könyv bemutató estéjén, annak is tudok névre szólóan címezni könyvet, amennyiben azon a weboldalon rendeli meg, amely a könyv címéről kapta ez elnevezését. www.azeletedesillata.hu

 

-A napokban megjelent élet Édes könyvnek az alcíme, „amit még nem mondtam el senkinek”, míg a halál Édes könyvnél „elmondom most mindenkinek”. Csupán a főcímek alapján éppen ellentétes alcímpárosítást képzelnék el. Mit gondolsz erről?
-Értem, mire utalsz. Hiszen az ember könnyen azt gondolhatja, hogy a halálhoz sokkal inkább kapcsolódik a titokzatosság, azok a gondolatok és érzések, amiket még nem mondtunk el senkinek. Míg az élethez látszólag egyértelműbben kötődik, hogy beszélünk róla, tehát elmondjuk mindenkinek. Ám a társkönyvek formájában megjelent írásaim életkönyvek, a saját életem útjai, melyek hitem szerint az Égben íródtak és én felkérést kaptam rá a sorstól, hogy itt a földön papírra vethessem azokat. A halál Édes illatának történetét Édesanyám evilági életútjának végső szakaszán, az utolsó pillanatig való elkísérése ihlette. Ennek az útnak során nagyon komoly beavatást kaptam, s „elmondom most mindenkinek” a könyvben. A sors előbb visszakért egy lelket, s elvett egy testet, akivel egy voltam – ezzel égbe emelt egy földi egységet s megmutatta a halál Édes illatát. Majd küldött egy lelket, s adott egy testet, akivel eggyé lettem, Ő a párom – ezzel földre bocsájtott egy égi teljességet s elhozta számomra az élet Édes illatát. Ám az utóbbihoz vezető hosszú út megéléseinek és tapasztalatainak jelentős része olyan „amit még nem mondtam el senkinek” egészen mostanáig.

 

Az ideal.hu ajánlásával:


CELSUS Notox tea

 
Frissítő teakeverék a méregtelenítéshez.
 

Info: 06 1 225 2753

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 764 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 19. péntek 08:20

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.