Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Űzze el illatokkal testi-lelki bajait!

Értékelés:
(0 szavazat)

Az aromaterápia hangulatjavító hatású, csökkenti a stresszt és távol tartja a bacilusokat. S mivel a nappalok rövidülésével és az influenzaszezon közeledtével mindezekre különösen szükségünk lesz, összefoglaltuk, hogyan kényeztetheti magát otthon illatvarázzsal.

 

 

Az illóolajok otthoni használata nagyon egyszerű. Párologtatva, bőrbe masszírozva, avagy a fürdővízbe cseppentve is alkalmazhatók. Lényegében mindenki maga tapasztalhatja ki, hogy számára milyen formában a leghatékonyabb.

 

Akad például, akinek belélegezve űzi el fejfájását a citromfűolaj, míg másokat a fürdővizükbe cseppentve lazít el. Egyetlen szabály vonatkozik mindegyik illóolajra: bármilyen módon is használjuk, minimális mennyiségre, csupán néhány milliliterre van szükség – néhány csepp egy egész kádnyi vízbe elegendő.

 

 

Hogyan fejtik ki jótékony hatásukat?

 

Minden növény tartalmaz molekuláris gázokat, melyek lepárolhatók, s amit az aromaterápiával foglalkozók esszenciának (innen az illóolaj kifejezés is), azaz lényegnek, sőt olykor egyenesen életerőnek neveznek. Ezek a molekulák jutnak be a bőrön vagy – belélegezve – a nyálkahártyán keresztül a szervezetbe, s fejtik áldásos, többi közt gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító vagy éppen nyugtató hatásukat.

 

Hippokratész is hitt benne

 

Az utóbbi évtizedben a hagyományos gyógyászat, illetve egészségügy is mind nyitottabb a módszer felé. A történetírás szerint már a modern orvostudomány atyja, Hippokratész (i.e. 460–380) is használt gyógyításhoz például rózsasziromolajat.

 

Forrás: borsonline.hu

 

Az ideal.hu ajánlásával:

 

Weleda Mandulás arcápoló olaj


Bőrápoló olaj az igen érzékeny és tendenciájában szárazabb bőr számára. Naponta használva a bőr puhává, simává, feszesebbé válik. Make-up eltávolítására is alkalmazható.

 

 

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 608 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 19. péntek 08:33

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.