Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Tényleg ő az igazi?

Értékelés:
(0 szavazat)
Első fejezet: a szerelem vak. Második fejezet: szégyenteljes hibák rózsaszínű fátyol mögött... Harmadik fejezet: túlsúlyban a bajok... Végül a negyedik: menni vagy maradni?
A reggelinél történt: a férfi - nevezzük őt Ferencnek - "lefejezte" a lágy tojást, és hirtelen vége lett a szerelemnek... Ferenc belemerítette kanalát a feltört tojásba, és a sárgája ráfolyt a tojástartóra. A férfi a szájához emelte a kanalat, a híg, sárga levet leszürcsölte a kanálról, a szája sarka sárga lett. Az asszony, Franciska - dermedten nézte. Férje néhány perccel ezelőtt még tökéletes volt. Most egyszerre minden tönkrement: a reggeli is, no meg az érzelmek is... Franciska gondolkodóba esett: el lehet, el kell-e viselnie ezt a lehetetlenül viselkedő embert egy életen át?Tökéletes vagy tökéletlen?


Kár, hogy a tökéletesnek tűnő emberen, akibe szerelmesek leszünk, nem látszanak későbbi hibái. Történetünk Franciskája néhány hónappal ezelőtt tökéletesen meg volt győződve róla, hogy Ferencben élete hibátlan párját lelte meg. Egy zsúfolt vonaton találkoztak, ismeretségüket egy "álmos" számítógépnek köszönhették, mely mindkettejüknek ugyanazt az ülőhelyet foglalta le. Ferenc meghívta Franciskát egy kávéra, és útban az étkezőkocsi felé a férfi alaposan leteremtett egy kissé ittas urat, aki a sörtől nekibátorodva át akarta ölelni Franciskát. És hősnőnk veszve volt, imádta ugyanis a lovagias férfiakat...

Az első hónap tökéletes volt. A komputerprogramozó Ferenc a húszas évei végén járt, Franciska pedig komputertanfolyamokat szervezett és a harmincadik évét taposta. Sportoltak, táncolni jártak, és mindketten ugyanazt a zenét kedvelték.

Csak oda kell figyelni!

Amíg szerelmes az ember, a kis vagy közepes hibák akár szeretetre méltónak is tűnhetnek. A lomposság eredetiséggé módosul, a bőbeszédűségből a feltétlen bizalom bizonyítéka lesz... De a szerelem - sajnos - nem garantálja az életfogytiglan tartó boldogságot.

Franciska egyszer csak ráébredt Ferenc lakásának rendetlenségére, meg arra is, milyen rosszul viselte a férfi, ha veszített a teniszben. Elérkezett az idő, amikor Franciska a legjobb akarattal sem tudta megérteni, mit is szerethetett ezen a szerencsétlen fajankón, akinek még stílusa sincs. Csalódott, elváltak útjaik.
Hamar rá lehet jönni, hogy a másik az igazi-e. Azt mondják, a szerelem a szív ügye. De honnan is tudhatja egy szorgalmasan vért pumpáló kis izmocska, hogy a megfelelő férfiért vagy egy illúzióért ver-e? Jó lenne, ha a szerelemhez éber fej is tartozna. Hibákat és rossz tulajdonságokat, amelyek bosszantják az embert, nem lehet "elszeretni", meg kell fejteni őket. Miért bosszantó, ha a másik a zuhanyozáskor vízzel árasztja el a fürdőszobát, és sohasem kérdezi meg, hogy hol van egy törlőrongy? Vajon azért, mert számomra ez azt jelenti, hogy mástól várja el a locspocs eltakarítását? A kapcsolatunkban is?Forró szív, hideg fej


A megfejtett hibák kalkulálhatóak, hideg fejjel kiszámítható elviselhetőségük. Meggondolandó, hogy a hibákkal lehet-e huzamosan együtt élni. Teljesen irreális a jól ismert női hiedelem, mely szerint a másik megváltoztatható a szerelem erejével és a beleérzési képességünkkel. Reménytelen! Csakis és kizárólag a kompromisszumok lehetnek reálisak, melyeket meg kell és meg lehet találni.

"Hozzád illő férfi nem termett még" - mondta a válogatós Rita mamája. "Nos, akkor most felírom a hozzávalókat" - mondta a leány, és sorolni kezdte az ideális férfi receptjét: egy kis humor, szorgalom és barna szemek. Egy csipet művészet iránti szeretet és nagy adag gyengédség. Kis igény a luxusra és alapvető követelmény: gyerekek és vidéki ház iránti vágy.
Majd elolvasta a kész felsorolást, és kihúzta belőle mindazt, amit ellentmondásosnak talált. Azután harmadszor is elolvasta a listát, és megjelölte a nélkülözhetetlen tulajdonságokat. Rita pontosan követte a pszichológus tanácsát: "Minél pontosabban tudjuk, hogy melyik férfi teszi életünket inkább nehézzé, mint széppé, annál kevésbé tesszük ki magunkat a szerelem okozta csalódásoknak."

Kívánságlista

Rita apróhirdetéseket adott fel, a válaszokat gondosan szétválogatta. Három jelölt maradt a szitában: Márk, Lukács és István. Márk csak kedves, István arrogáns és Lukács egyszerűen csodálatos volt. Jóképű, temperamentumos és romantikus. Még három hónap lebegés után sem volt ok panaszra. Mígnem az inkább nyugodt Rita túlzott követelménynek kezdte érezni Lukács spontaneitását. A Rita által szervezett kirándulás napján egy kiállítás megnyitására beszélte rá, majd a 25. születésnapját szűk körben megünnepelni akaró lányt 25 vendéggel lepte meg.

Rita nem tudott felnőni Lukács tempójához, nehézkesnek, unalmasnak érezte magát mellette. És akkor megkérdezte magától, miért nem gondolt arra, hogy az igazinak hozzá hasonlónak kellene lennie?

Mérlegeljünk!

Mérlegeljük, hogy mi a jó és mi a rossz! És megkezdődött a végtelen szemrehányások kora. Rita és Lukács megállás nélkül azon vitatkozott, hogy melyikük mikor hogyan és miért viselkedett hibásan. Mígnem egyszer Lukács közölte: egyszerűen nem illünk össze.
Mindketten zokogtak, majd a férfi távozott. Eltelt egy kis idő, és Rita gondolkozni kezdett Lukáccsal való viszonyán, azon, ami jó volt, és azon a kevésen, ami bosszantotta. Rájött, hogy távolról sem voltak olyan óriási szakadékok közöttük. Milyen sokszor volt ő az igazi, és miért ment az idegeire a férfi eleinte oly vonzó spontaneitása? Talán azért, mert a férfi temperamentumos volt és ő nem? Ő nem? Nos, rendelt két jegyet Rómába, majd becsöngetett Lukácshoz, és megmutatta a két jegyet. "Mi történt?" - kérdezte a férfi. "Szerepcsere" - hangzott a válasz. "Akarod?"
És Lukács akarta.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

Az ideal.hu ajánlásával:

 

Durex Extra-safe 3 db
3db enyhén vastagabb és extra síkosítóval ellátott óvszer.
 

Info: 06 1 225 2753

 

 

 

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1198 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 05. péntek 08:24

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.