Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Szépítő tánc

Értékelés:
(0 szavazat)
Amit itt lát, az nem szokványos gimnasztika, hanem egyszerű mozgásélvezet. A latin táncok, a szamba, a szalsza és a merengue mozgásba hoz, és ott edzi a testet, ahol arra szükség van.
A latin zene több, mint divat - vérré válik, és általa az egész test magától vibrálni kezd, a tánc kihat a lélekre is. Az új latin-amerikai táncok tipikus elemeivel fejlesztettek ki négy lépéskombinációt. Nagyszerû lehetõség a szokványos, gyakran egyhangú fitnessprogramok megújítására, mivel itt elsõ helyen a lendületes mozgás élvezete áll, és szinte automatikusan edz minden izmot, mely a jó alakhoz fontos. Tíz perc latin tánc után az ember újra fittnek érzi magát, nemcsak testileg, hanem lelkileg is. A klasszikus örökzöldek, mint a tangó, a csacsacsa, a paso doble és a rumba már régóta szerepel a társastáncosok repertoárján. Ezeknek is, mint az új latinhullám táncainak gyökerei az afrikai kultúrában erednek. A merengue-t a színes rabszolgák vitték a XVIII. században Haitiba, míg a szambát Brazíliába. Itt alakultak át szenvedélyes néptáncokká az õshonos, valamint a spanyol és francia gyarmatosítók európai kultúrelemeinek egyvelege által.

 
Merengue - séta 
 
 
Fenekét feszítse, a medence maradjon szép laza. fontos, hogy az erõ és az erotikus kisugárzás a test közepének kihangsúlyozott lendületébõl eredjen. Tegyen egy kis lépést jobbra, közben csípõjét tolja balra (a bal láb nyújtott). Majd lépjen balra, csípõjét tolja jobbra. Gyakorolja a zene ritmusára. most próbáljon meg pár lépést tenni elõre, hátra. mozgás közben lendítse karjait is. 
 
Szamba - lendület 
 
A medence körkörös mozgása már fél szamba, kiváló edzés a deréknak, fenéknek és csípõnek. Álljon kis terpeszbe, térdét kissé hajlítsa be. Elõször a zene ritmusára billegjen. Majd a csípõje is ütemre mozogjon: elõre, oldalra, hátra, másik oldalra és ismét elõre. Mindig a zene ritmusára. Ha sikerült, jöhetnek a karok is: oldalra lendítve felváltva vagy egyszerre, ahogy kedve tartja. 
 
Twistre fel! 
 
Combjait feszessé, derekát formássá teszi. Álljon egyenesen, zárt lábakkal, lábfeje legyen párhuzamos. Csípõjét és lábfejét fordítsa balra, közben mindkét karját lendítse oldalra felfelé. Ebben a helyzetben álljon lábujjhegyre. Csípõjét lendítse jobbra, karjait húzza balra. Majd újra álljon a talpára. Ismételje párszor. Szalsza - nyújtás Ez egy eredményes fenék-, has- és lábgyakorlat latinos variációja. Álljon egyenesen, behajlított jobb lábát emelje fel vízszintesig. Jobb karját nyújtsa hátra, a balt hajlítsa be a melle elõtt (könyöke felfelé mutasson). Majd jobb lábával tegyen egy nagy lépést hátra (súlyát a bal lábára helyezze). Eközben lendítse jobb karját felfelé, a balt hátra. Nyújtózzon ki, amenynyire csak tud. Vegyen mély lélegzetet és lendüljön vissza kiinduló helyzetbe. Csinálja meg ugyanezt a bal lábával is.
 
Forrás: Ideál Életmódmagazin
 
Az ideal.hu ajánlásával:
 
 
 
 
A barátcserje gyümölcsét régóta előnyösen alkalmazzák menstruációs panaszok enyhítésére. Hozzájárul a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, a változókor kellemetlen tüneteinek enyhítéséhez, a hölgyek jó kedélyállapotának megőrzéséhez.
 
Info: 06 1 225 2753

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2140 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 05. péntek 08:05

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.