Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Sminkiskola

Értékelés:
(0 szavazat)
A szép smink alapja a megfelelő alapozó, púder, arcpirosító, szemceruza és rúzs. Ha nem a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használjuk, egyrészt sokat árthat bőrünknek, másrészt megjelenésünk is kívánnivalót hagy maga után. Mielőtt megvásárolna egy-egy "kenceficét", okvetlenül olvassa el a csomagolásán lévő tájékoztatót, abból kiderül, hogy megfelel-e bőrtípusának a kiszemelt áru. S most következzen néhány jó tanács!
Zsíros bőr:

Kellékei között okvetlenül legyen zsírmentes alapozó, bőrét mattá tévő, a zsírt magába szívó púder, zsírmentes korrektor, púder arcpirosító és szemhéjfesték, illetve viaszos ceruzák. A zsíros bőr savas, a pigmentréteget ez egy kicsit sárga árnyalatúvá teszi. Ezért a hideg színek, mint például a szürke, a szénfekete, a barna, a kék és a rózsaszín áll hozzá a legjobban. Akinek zsíros bőre van, nem szabad erősen alapoznia, emellett kerülje a krém arcpirosítót és szemhéjfestéket, valamint a puha ceruzákat.Száraz bőr:


"Fegyvertárában" okvetlenül legyen hidratáló alapozó, nedvességgel teli púder, krém arcpirosító, puha szem- és ajakkontúr-ceruza. Ne használjon zsírt magába szívó púdert! Mielőtt sminkelni kezdene, használjon könnyű hidratáló krémet, s amikor az felszívódik, már foghat is a munkához, könynyed mozdulatokkal vigye fel arcára az alapozót. Vegyes bőr: Ha ilyen bőrtípussal ajándékozta meg sorsa, nincs egyszerű helyzetben, mégse keseredjen el! Alapozáshoz vagy szabályozó, vagy zsírmentes alapozót használjon. Ne alapozzon erősen, s a pirosítóból, szemhéjpúderből is csak egy leheletnyit használjon. A ceruzák közül a viaszosokat ajánlom.

Normál bőr:

Ön a szerencse lánya, ugyanis bármilyen terméket használhat. De ne feledje, hogy ennek ellenére nem hanyagolhatja el bőre ápolását, hidratálását. Esténként pedig okvetlenül mossa le sminkét. Minél kevesebb, annál jobb! Ne feledje, sminkkel széppé tenni az arcot egyáltalán nem jelenti a legdrágább kozmetikumok használatát! Inkább a megfelelő termékek kiválasztása, s azok felvitelének technikája a meghatározó. A púder arcpirosító és a szemfesték felvitele előtt mindig fújjon rá az ecsetre, hogy ne kerüljön túl sok szín az arcára és szemhéjára. Ajkai színezéséhez használjon ajakecsetet, így a rúzst vékonyan viheti fel. Az üdébb hatású arcbőr elérése érdekében alapozójához keverjen néhány csepp hidratáló krémet.

Tippek a gyors sminkhez:

A szemhéjpúder és a szempillafesték felvitele előtt erősítse meg a szemöldök vonalát, kevesebb festék kell, ha szemöldökét ceruzával már kihúzta. Ha a barna matt szemhéjpúder jól áll Önnek, akkor csak azt használja. Egy réteg fekete szempillafesték a felső pillákon éppen elég. A szem festésének tökéletesítéséhez ceruzával húzza ki a felső szempillák vonalát. A púder gyors, könnyű és egyenletes felviteléhez használjon ékalakú latexszivacsot.

Forrás: Ideál Életmódmagazin

Az ideal.hu ajánlásával:

 

 

MASTIC SPA Mastic Defense Multi Night

Hármas hatású éjszakai arckrém – ránctalanít, táplál, erősít

Info: 06 1 225 2753

 

 


További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 632 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 05. péntek 08:03

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.