Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

5 legjobb húsvéti program

Értékelés:
(0 szavazat)

Családi körben a legjobb a húsvét. Esetleg elmenni apával locsolkodni az ismerősökhöz is maradandó élmény. De ha nagyobb zsongásra, izgalmas programokra vágyunk vagy csak betekintenénk a régi idők húsvéti hagyományaiba, ezekre a rendezvényekre érdemes kimenni.

Hollókői Húsvét (április 4-6.)

Már a falu miatt is el kell menni ide egyszer, de a húsvéti fesztivál hangulata semmi máshoz nem fogható. Készüljünk tömegre, izgalmas ízekre, és felejthetetlen locsolkodós élményekre. Népzenei koncertek, kórusok, táncházak előadásai, Nagyszombati Szentmise, és további hagyományörző programok úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

 husvet1

Húsvét a Budai várban (április 5-6.)

Az ország legnagyobb családi rendezvénye idén is várja a gyerekekkel ünneplőket. Népzenei koncertek (Sebestyén Márta, Szalóki Ági, Palya Bea), néptáncosok (Vízbevető Húsvét Hétfői Néptánc Találkozó), tojásírók, patkolók és festők bemutatói, régi mesterségek, tradicionális gasztronómia, állatsimogató, bábszínház, mesekert, szülőknek borterasz, népművészeti vásár és látványkonyha.

 

Ibolya nap - Húsvét a Kastélyban (április 5.)

A Gödöllői Királyi Kastélyban ibolya nap lesz, amiről tudjuk, hogy Sisi kedvenc virága volt. Ezt, összekötve a húsvéttal, kétnapos rendezvénnyel ünnepli a kastély. Lesznek hagyományörző programok, néptánc előadás, kézműves foglalkozások, kalandtúra gyermekeknek, iparművészek vására és kisállat simogató. A Díszteremben pedig magával Sisivel is találkozhatunk.

 

Falusi Húsvét a Múzeumfaluban (április 6.)

A Sóstói Múzeumfalunál autentikusabb díszletet nem sok helyen találunk, egy hagyományos húsvéti sokadalomhoz. Ezen a napon az Árpád-kori falu ismét életre kel, megtelik folklórprogramokkal, utcaszínházzal, kirakodóvásárral, lesznek locsolkodók, régi idők verseivel, tojásfestés és tradicionális húsvéti ételek.

 

Húsvét a Skanzenban (április 4-6.)

A szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazi össznépi mulatságot ígér, három napon át. A portákon a magyarországi vendek, ruszinok, svábok, horvátok húsvéti szokásai is megjelennek. Mindenki megmutathatja, hogyan patkol tojást, szövi a koszorút, süti a bejglit. Emellett lesz gólyalábas előadás, vándormuzsikusok koncertjei, vesszőnyuszi-készítés, szalmabála ugráló, tánc-suli kicsiknek, Szárnyas Ízvadász nagyoknak.

 

Forrás: www.index.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1150 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 18. szerda 14:26

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.