Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Memória javításra, izomgörcs ellen itt az új Prémium Extra Magnézium

Értékelés:
(2 szavazat)

Az idegrendszer megfelelő működésére, memória javításra, stressz és fáradtság csökkentésére, a normál pszichológiai funkció fenntartására


Termék előnyök:
- Komplex termékösszetétel, négyes komponensű termék:
a magnézium és B6-Vitamin mellett Q1 és Q10 koenzimeket is tartalmaz
- A Q10 koenzim a Q1 koenzim segítségével képes bejutni a sejtekbe
- Adalékanyagokat nem tartalmaz
- Napi 1-2 kapszula elegendő, 1 havi adag

magnezium


Komplex biokémiai áttekintés:
A szervezetünk leginkább energiaigényes sejtjei az idegsejtek, a szívizomsejtek és a váz-izomsejtek. Ezen sejttípusok esetén a normális sejtfunkciók fenntartásához szükséges energiaforrás hiánya, vagy már a csökkenése esetén is jelentős problémák lépnek fel, ilyenek például többek között az érzékelés és a kognitív funkciók (memória) zavarai. Ha ezek a funkciózavarok kimutathatóan a sejtek energiaháztartásának felborulása miatt alakulnak ki, akkor a legfontosabb ennek az energiahiánynak a megszüntetése.

 

Erre komplex megoldást jelenthet a készítményben alkalmazott négyes kombináció (magnézium, B6-vitamin, Q1-vitamin és Q10-vitamin).

A sejtekben az energia termelése a mitokondriumokban történik a Q1 és Q10 enzimek segítségével. Az ATP sejten belüli szállítása általában magnézium só formájában történik. A cukor- és a fehérjebontás folyamatában pedig több olyan enzim található, amelyiknek a működéséhez elengedhetetlen a B6-vitamin jelenléte.

Mindezekből érzékelhető, hogy egy Q1-Q10-magnézium-B6 komplex pótlás segíti a sejtek, elsősorban az idegsejtek energiatermelő folyamatait, és ha energiahiányos állapot van, akkor annak a megszüntetésében elemi szerepet játszik.

 

A magnézium:
A magnézium fontos ásványi anyag, és rengeteg biokémiai folyamat megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Meglepően sokan szenvednek magnéziumhiánytól: egyes kutatások szerint minden második ember szervezetében túl kevés a magnézium.

 

A magnéziumhiány elsődleges tünetei közé tartozik:
 az akaratlan izom-összerándulás (tickek),
 az izomgörcs – elsősorban a lábszárgörcs –,
 a stressz, az idegesség és a hangulatváltozás.

 

 A magnézium tartósan csökkent bevitele mellett fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcserezavarok léphetnek fel, romlik a vérkeringés. Ha túl kevés a magnézium a szervezetben, akkor gyakrabban jelentkezhetnek migrénes rohamok és álmatlanság is. Romlik a fizikai és a szellemi teljesítmény, gyengül a memória, általános gyengeség is jelentkezhet.
 Bizonyos vizelethajtók, egyes antibiotikumok és gombaellenes gyógyszerek szedése is csökkentheti a magnéziumszintet. Testépítőknél egyrészt az intenzív izommunka, a jelentős energiafelhasználás, másrészt a fokozott fehérjebevitel is növeli a magnéziumszükségletet. Megnövekedett igényt jelentkezhet fizikai és szellemi „erőpróbáknál”: vizsgaidőszak, sportolás, vagy akár terhesség alatt. Az alkoholistáknál is megfigyelhető a magnéziumhiány, elsősorban az alultápláltság, illetve az alkohollal összefüggő fokozott magnézium kiválasztás miatt.

 

A B6 vitamin:
A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban koenzimként működik. Vízben oldódik. Szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérjeszintézisében, valamint olyan ingerületátvivő anyagok szintézisében is, mint a szerotonin, és szerepet játszik az elraktározott energia felszabadításában.
A vitaminhiány leggyakoribb oka az alkoholizmus, esetleg valamilyen gyógyszerszedéssel együtt (pl. TBC elleni egyes gyógyszerek, fogamzásgátló tabletta) alakulhat ki. Az egyoldalú fogyókúrák és diéták súlyos B6-vitamin hiányt idézhetnek elő.
A magnézium és a B6-vitamin pedig kiegészítik egymás hatását, mivel a B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását.

 

A Q1 és Q10 koenzimek:

A Q10 vitamint 1957-ben fedezték fel és az azóta eltel időben egyre több információt közöltek , az Amerikai Kardiológus Társaság a szívelégtelenség kezelésében a Q10 alkalmazását. A Q10 klinikai hatásairól a legmegbízhatóbb monografikus összefoglalót a Mayo klinika munkatársai készítették el 2008-ban, aminek a legfrissebb verziója 2013-ban jelent meg.

 

 A monográfia megállapításai alapján a Q1-Q10-Magnézium-B6 készítmény alkalmazása szempontjából a következő betegségekben lehet hasznos :
Alzheimer-kórban klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a dementia kialakulását és progresszióját. Parkinsonos betegeknél klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a tüneteket. Míg mitokondriális betegségek esetében a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása a korábban bemutatott biokémiai hatás alapján indokolt lehet myopathiák és encephalomyopatiák esetén.

 

A B6 vitamin elősegíti a magnézium felszívódását, a magnézium sejtekbe kerülve pedig fokozza a Q1 és Q10 vitaminok által segítetten megtermelt mobilis energiaforrás (ATP) továbbhasznosulását, ezzel segítve a sejtek energiaellátását.
 Idegsejtek esetében ez a hatás az idegsejtek funkciójának fokozódásához (érzékelés, mozgatás, memória) vezethet.

 

A készítmény komplex hatása a fent leírtakból ered, illetve abból, hogy az alkalmazott összetevők egymás hatását elősegítik és fokozzák.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1751 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 29. szerda 14:20

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.