Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Bombabiztos módszerek ráncok ellen

Értékelés:
(0 szavazat)

A nők többsége azonnali, látványos ránctalanító megoldásra vágyik, ugyanakkor szeretné, ha az eredmény tartós lenne. Sajnos csak kevés olyan módszer létezik, amely egyszerre mindkét igénynek megfelel. Most megkerestük a leghatékonyabbakat.

 

Kenjük, vagy ne kenjük?
A 30 év feletti nők 69%-a kizárólag ránctalanító krémet használ ráncai ellen, azok aránya viszont, akik próbáltak már valamilyen gépi bőrfiatalító kezelést, mindössze 11% -derül ki a Vitaminsziget.com olvasói körében végzett 500 fős felmérésből. „Meglepő, hogy a ránctalanító krémek még mindig ennyire népszerűek. Pedig már számos vizsgálat rámutatott: a legtöbb ilyen készítménynek önmagában nincs tartós ránctalanító hatása” – kommentálja a felmérés eredményét Dr. Gulyás Tamás, orvos szakértő. „Az anti-aging krémekben találhatóak ugyan ránctalanító hatóanyagok, ám ezek többsége nem tud áthatolni bőrünk külső hámrétegén. Ha valamelyik komponens be is jut a mélyebb rétegekbe, ott legfeljebb 3-5% százaléka szívódik fel” – vázolja a problémát a szakember.

 

Hogyan ránctalanítsunk tartósan?
Tartós ránctalanító hatásról akkor beszélhetünk, ha egy módszer nem csupán a tüneteket kezeli (például hidratálással), hanem a barázdák kialakulásának okaira is képes hatni. A ráncosodás egyik fő oka bőrünk kollagén-termelésének csökkenése. Ha tehát sikerül olyan módszert találnunk, amely képes új kollagén termelésére ösztönözni az irhában található bőrsejteket, ráncaink látványosan és tartósan csökkenhetnek. Viszonylag elterjedt eljárás a kollagén-termelést stimuláló szérumok gépi (pl. ultrahangos) bőrbe juttatása, ám a hatóanyagok alacsony felszívódása miatt az ilyen kezelések nem hoznak igazán tartós eredményt.

 

 

Azonnali hatás, tartós eredménnyel
A látványos és tartós ránctalanítás érdekében inkább olyan eljárást érdemes választani, amely szérumok nélkül is képes stimulálni a kollagén-termelést, továbbá rögtön feszesíti bőrünket. Ilyen eredményt nyújthatnak azok a kezelések, amelyek valamilyen fizikai módszerrel (pl. rádiófrekvenciás hőenergia, tűszúrás) indítják be a bőr természetes megújulásának folyamatát.

 

Bőrmegújítás rádiófrekvenciával
Jelenleg a 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás arckezelés a tartós bőrfiatalító kezelések non plus ultrája. Ezzel a technológiával a rádiófrekvenciás hőenergiát célzottan az irha bőrsejtjeihez juttatjuk, így azok rögtön új kollagént kezdenek termelni. Tehát beindul, és a kezeléseket követő 3-5 hónapban folyamatosan zajlik a bőr megújulásának folyamata, melynek végére a ráncok akár 45%-kal csökkenthetnek. A rádiófrekvenciás kezelés a meglévő, megnyúlt kollagén-rostokra is kedvező hatást gyakorol; rögtön „összerántja” azokat, így már az első kezelés is látványosan feszesíti a bőrt. A 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás módszer előnye, hogy fájdalom- és kockázatmentesen biztosít tartós eredményt, hátránya viszont, hogy igen drága. Bőrgyógyászati centrumokban egyetlen kúráért több százezer forintot is elkérhetnek. Tavaly egy orvosi-esztétikai készülékeket gyártó vállalatnak a világon elsőként sikerült a 3DEEP hexapoláris rádiófrekvenciás technológiát otthoni készülékbe is beépítenie. A gép a 2013-as év egyik Edison-díjas innovációja lett, s nemrégiben a magyar piacra is bevezették, így a bőrgyógyászati centrumokban végzett kezelések olcsóbb, ám hasonlóan hatékony alternatívája lehet.

 

„Szúrós” megoldások
Léteznek olyan ránctalanító módszerek is, amelyek mikrosérülések (pl. tűszúrások) révén képesek beindítani a bőrmegújulást. Ilyen például a dermaroller kezelés, melynek során apró tűkkel ellátott hengert görgetnek végig az arcon, s közben hidratáló anyagokat juttatnak a mélyebb rétegekbe. Bár ezek a kezelések szintén gyors és tartós eredményt hozhatnak, vannak hátrányaik és kockázataik is. Egyrészt kellemetlenek vagy fájdalmasak lehetnek, másrészt felvetik a bőr felülfertőződésének lehetőségét. Azt is tudnunk kell, hogy a napsütéses hónapokban (a májfoltok kialakulásának veszélye miatt) ilyen kezeléseket egyáltalán nem szabad végezni.

 

Forrás: lifemagazin.hu

 

Az ideal.hu ajánlásával:

 

Celsus Grép Plusz csepp

Nem keserű Grépfrút-kivonat, Echinacea + C-vitamin.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr normál állapotának fenntartásához. A C-vitamin hozzájárulhat a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, valamint a fáradtság csökkentéséhez és az immunrendszer normál működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 760 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. március 31. hétfő 11:48

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.