Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.
Hirdetés

Rossz párkapcsolat is okozhat magas vérnyomást

Értékelés:
(1 szavazat)

Magas a vérnyomásod? Könnyen lehet, hogy párkapcsolatod áll a probléma hátterében. Egy vadonatúj kutatás legalábbis ezt igazolta.


Ha hibáztattad valaha is a párodat, mert felnyomja benned a pumpát, egy tanulmány eredménye szerint úgy tűnik, igazad volt. A szakértők bizonyították, hogy a boldogtalan párkapcsolatra a stressz erősen rányomja a bélyegét, amely ezzel együtt a magas vérnyomás okozója is lehet.

kapcsolat1 

Egy új kutatás szerint azoknál a férfiaknál, akik érzékenyebben reagálnak feleségük stressz-szintjére, az negatívan hat az egészségi állapotukra is. Korábbi tanulmányok a stresszt és a rossz párkapcsolatot hozták összefüggésbe a magas vérnyomás kialakulásával és a halálozás lehetőségével, ez az új vizsgálat azonban ennél tovább ment.

 

A Michigani Egyetem kutatócsoportja azt vizsgálta, hogy a negatív párkapcsolatból származó stressz hogyan befolyásolja a házaspár tagjait. A csoport vezetője szerint eredményeik azt igazolták, valóban van összefüggés a stressz hatása és a negatív minőségű párkapcsolat között. A legkülönösebb felismerés az volt, hogy ha a férjek érzékenyebben reagálnak feleségük stresszes állapotára, az a házasságukra is negatívabb hatást gyakorol. A kutatók azt gondolták, a férjek megértőbbek a feleségüket érő stresszel kapcsolatosan, az eredmények azonban egészen mást igazoltak.

 

A vizsgálat idején a párok vérnyomását műszerrel mérték a kutatók, azt tesztelték, milyen hatást gyakorol az egyén vérnyomására a másik fél stresszes állapota. Azt is megnézték, vajon mutatnak-e a műszerek különbséget a nők és a férfiak között.

 

A vizsgálat során több mint ezerháromszáz házas és együtt élő párt vizsgáltak meg. Az eredmények azt jelezték, jóval több az összefüggés a házasság és az egészségi állapot között, mint azt korábban sejtették. A legfontosabb mégis az, hogy a férjek vérnyomására jóval erősebben hat feleségük érzelmi állapota, és ez a párkapcsolat minőségére is rányomja a bélyegét.

 

Forrás: www.nlcafe.hu

 

Vásárold meg most AKCIÓS áron a naturshop.hu oldalunkon:

 
900x900-q1q10-60Celsus Q1+Q10 Vital kapszula 60 db

A termék a Q1 koenzim és a Q10 koenzim egyedülálló párosa, amely egyedi a világon.

Ajánljuk

stresszes életmód, fáradtság esetén, szellemi és fizikai megterhelés esetén, fiatal sportolóknak, vizsgára készülőknek, 30 év felettieknek, mitokondriális megbetegedésben szenvedőknek

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 614 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. április 15. szerda 13:47

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.