Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
Hirdetés

Izom- és ízületi fájdalom

Értékelés:
(1 szavazat)

A fájdalom természetes figyelmeztető jelzése szervezetünknek, hogy valami nincs teljesen rendben. Lehet csoportosítani aszerint, hogy milyen testrészeken jelentkezik, vagy aszerint, hogy mi a kiváltó oka

Egy biztos: mindig arra ösztönöz, hogy figyelmünket a fájó pontra irányítsuk, és lehetôség szerint találjuk meg a fájdalmat kiváltó tényezôket. Ezek meghatározása nem mindig egyszerû, és addig is, míg a kiváltó okot nem sikerül megtalálni és megszüntetni, nagyon fontos a fájdalom csillapítása. Az egyik leggyakoribb fájdalomtípus a mozgásszervi fájdalmak csoportja. Az ízületi és izomfájdalom, valamint a csontok, inak fájdalma tartozik ebbe a kategóriába.

 izlet1

Az ízületi fájdalom, ízületi gyulladás kiváltó okai
A kiváltó ok szerint lehetnek fizikai sérülések (rándulás, húzódások, törés) következményei vagy valamilyen belső eredetű gyulladásos, autoimmun, kopásos folyamatok során jelentkező fájdalmak. Az utóbbiak bármelyik ízületet érinthetik, az ujjpercek egészen kis ízületeitől a legnagyobb csípôízületig. Az ízületek feladata a csontok összekötése és mozgásának biztosítása, valamint a stabilitás és rugalmasság garantálása mozgás közben.
Az egészséges ízületekben a csontok érintkezési felületét porc borítja, mely sima felszínű, erős anyag, és tompítja a két kapcsolódó csont ütközését. A porcot ízületi folyadék veszi körül, amely az ízület mozgékonyságát növeli. Amennyiben a porc felszíne egyenetlenné válik, a mozgás közben fellépő súrlódás következtében idővel kopás, ízületi gyulladás alakul ki, amely ízületi fájdalom kíséretében a csontok közvetlen érintkezéséhez, roncsolódásához vezet. Gyakran egyetlen rossz mozdulat, vagy baleset okozza az ízületet körülvevő szalagok húzódását, szakadását vagy a porc­felszín sérülését.

 

A szervezet természetesen megpróbálja helyreállítani a sérült szöveteket, de ez alatt az idő alatt szükség van az adott ízület nyugalmára, hogy erôltetéssel, túlterheléssel ne károsodjon tovább a sérült terület. Ezért lép fel fájdalom. Az ízületi fájdalom az ízület és a csonthártya idegvégzôdései közvetítésével jut a központi idegrendszer felé. Fontos tehát a fájdalom csökkentése.

 

Ízületi fájdalmak, ízületi gyulladások kezelése
Az ízületi fájdalmak kezelésének számos módja lehet, melynek egyik tényezője a gyógyszeres fájdalomcsillapítás. A másik fontos eszköz a különböző gélek, amelyek külsôleg hűsítőleg hatnak a fájdalmas testrészre, élénkítik a bőr anyagcseréjét, ezáltal csökken a fájdalomérzet, a gyulladás és a duzzanat.

 

(x)

Forrás: RelaxArt 2015/01

 

Az ideal.hu ajánlásával:

 

900x900 extra-cCelsus Extra C-vitamin tabletta

Komplex, 3-as komponensű készítmény: 500 mg C-Vitamin, 50 mg Echinacea, 7,65 mg Cink

Fő ajánlási területek:

Ellenálló képesség növelésére (megfázás, nátha, influenza, bronchitis esetén)
C-Vitamin szükséglet kielégítésére, étvágytalanság, fáradékonyság estére
Immunrendszer megfelelő működéséért
Az erek és a látás normál állapotának fenntartására
Dohányosoknak, sportolóknak, fogamzásgátlót szedőknek

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 736 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 25. szerda 11:40

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.