Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.
Hirdetés

Szívügyek és Q10-Q1 szerepe

Értékelés:
(2 szavazat)

Az utóbbi években nagy számban jelentek meg Q10 tartalmazó készítmények az étrend-kiegészítők piacán és egyre több vizsgálat látott napvilágot a hatóanyaggal kapcsolatosan. A mai napig több placebo kontroll vizsgálat is alátámasztotta a kombinált Q10 készítmények előnyös szerepét a szívbetegségek kezelésében, valamint a szívbetegek életminőségének növelésében.

Ezekre a megfigyelésekre hivatkozva ajánlotta az Amerikai Kardiológus Társaság 1997-ben a szívelégtelenség kezelésében a Q10 alkalmazását. A kutatások eredményei alapján az is egyre bizonyosabb vált, hogy a Q10-et célszerű kombinálni egyéb vitaminokkal, vagy ásványi anyagokkal. Ezek között felmerült már a Q1, a karnitin, piperidin, a magnézium, az omega-3 zsírsavak, a B-D-E-vitaminok, valamint egyéb nyomelemek és mikroelemek alkalmazása is. A fentiek közül leginkább a Q1 vitaminnal való kiegészítés tűnik hatásosnak, hiszen a megfigyelések szerint a két anyag egymás hatását serkenti a szervezeten belül. A legfrissebb tanulmányok alapján kijelenthető, hogy a vitaminszerű Q10 kombinált együttes adása jelentősen csökkentheti a kardiovaszkuláris-halálozást.

szives2


Két kérdés adódik még: Egyrészt fontos tisztázni, hogy egy ilyen kombinált készítményt csak betegekben lehet alkalmazni, vagy a szívbetegségek megelőzésében is hasznos lehet? Az a megfigyelés, hogy a Q10, Q1-gyel kiegészített alkalmazása segíthet a szívbetegségek kifejlődésének megelőzésében, így a betegség profilaxisában fontos szerepet játszhat. A jelenleg elfogadott álláspont szerint 40 év felett célszerű a szervezet számára a Q10 pótlás. Másrészt minden olyan esetben előnyös lehet az alkalmazása, amikor a szív tartósan nagy igénybevételnek van kitéve (például sportolók esetén).


Mindezért csak javasolni tudom mindenkinek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésének tekintetében a Q1-Q10-et, főként szerves szelénnel kiegészítve.

 

Szigeti Gyula

 

Az ideal.hu ajánlásával:

 
szives

A termék a Q1 koenzim és a Q10 koenzim egyedülálló párosa, amely egyedi a világon. A készítményben lévő B1-Vitamin (tiamin) hozzájárulhat a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez, és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1036 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 30. hétfő 12:10

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.