Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 21., szerda van. Boldog névnapot Benedek nevű olvasóinknak! Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.
Hirdetés

Szívügyeink

Értékelés:
(0 szavazat)

A leggyakoribb halálokok között szerepelnek a szív- és érrendszeri megbetegedések. A szív működésében, ill. a vérkeringésben bekövetkező zavarokat nem lehet házilagosan kezelni, minden esetben orvoshoz kell fordulni! Ugyanakkor a különböző komplementer – öngyógyító erőket aktivizáló – eljárások remek kiegészítôi lehetnek a hagyományos terápiáknak, növelve azok hatékonyságát

Éltető dobbanás
Az egészséges ember pulzusa csak erőteljes testgyakorlást követően, avagy szorongás, félelem, izgalmak hatására válik élénkebbé, akár percenként 200-ig is emelkedhet. Az ilyen heves szívdobogás azonban általában percek alatt megszűnik. Máskor a szívverés kevésbé fokozott, de állandó jellegű. Percenként 90-100-nál szaporább szívműködést pajzsmirigy-túlműködés, szívizomgyulladás, láz, de egyszerűen idegesség is okozhat. Pulzusunk ellenőrzésével megállapíthatjuk, mennyire jól működik a szívünk.

TUDTA-E?
A pulzus mérésére legalkalmasabb az ébredés utáni időpont. Ha ilyenkor a percenkénti szívdobbanások száma 60 alatt van, szívünk jól működik. Ha viszont pulzusunk 80 felett van, szükséges az étrendünk és az életmódunk felülvizsgálása!

Táplálékkiegészítők hatása
– A szívbetegségek esetén mindig arra kell törekedni, hogy javuljon a szív energiaforgalma, fokozódjon vérellátása. Mindenféle szív- és érrendszeri panasznál jól bevált a fokhagyma, mely alacsonyan tartja a káros koleszterinszintet.
Különösen a szívtől távolabb eső erek vérellátását javítja, ezért az agy, ill. a láb ereinek sokat használ.
– Mindenféle szívbetegségben segíthet a Q1/NADH és a Q10 koenzim, amely az energiatermelésben vesz részt. Alkalmazásával könnyebbé válik a szív munkája.
– Sok ritmuszavarért a magnéziumhiány felelős, ezért érdemes gondoskodni a magnézium-utánpótlásról.

Mit tehetünk még?
– Csökkentsük vagy szüntessük meg az alkohol- és kávéfogyasztást!
– Ne dohányozzunk, mert semmilyen étrend-kiegészítő nem képes ellensúlyozni a dohányzás által hosszú távon okozott szívkárosodást!
– Mozogjunk rendszeresen, a levegőn végzett tornagyakorlatok erősítik a szívet!
– Csökkentsük a stresszt: a relaxációs technikák is segítenek!

A szívbetegségeknek is, mint minden más betegségnek, mélyebb értelme, hogy rá akarja irányítani figyelmünket arra, amit rosszul teszünk életünkben.

LÉNYEGES!
A gyógyulás folyamán meg kellene értenünk, amit testünk mondani akar! A szívbetegek általában olyan emberek, akik nem akarnak a szívükre hallgatni.
A racionálisan gondolkodó ember tehát "szívtelen". Érdemes ezen is elgondolkodni! Vigyázzunk tehát szívünk egészségére!

dr. Gálik Ágnes

Az ideal.hu ajánlásával:

 
szivesQ1+Q10 kapszula szelénnel és B1-Vitaminnal

 

A termék a Q1 koenzim és a Q10 koenzim egyedülálló párosa, amely egyedi a világon. A készítményben lévő B1-Vitamin (tiamin) hozzájárulhat a szív és az idegrendszer megfelelő működéséhez, és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 853 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 30. hétfő 12:08

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.