Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.
Hirdetés

Itt a nyár – avagy A nyári sportok bűvöletében

Értékelés:
(1 szavazat)

A forró melegben sokszor még megmozdulni is nehéz, de ha éppen megtehetjük, hogy vízben vagy a közelében tartózkodunk, akkor mindenképpen keressünk olyan családi tevékenységeket, melyek nemcsak megmozgatnak, de szórakoztatnak és hűsítenek is!

Lapátot elő!
A vízi túrák talán főként fiatalkorunk hangulatát idézik, pedig kiváló családi nyaralás szervezhető a Tisza vadregényes környezetében. Ha a gyerekek már nagyobbak és szórakoztatja őket az evezés vagy csordogálás, felejthetetlen élményt nyújt az egész család számára a néhány napos kalandtúra. Gyerekeket csak mentômellényben utaztassunk a hajóban, és fokozottan óvjuk őket a nap káros sugaraitól! A vízi túrák remek hazai nyaralási alternatívát nyújtanak, mozgás közben pedig hosszú napokat tölthetünk az érintetlen természetben.

nyari sport1


Búvárkodjunk!
A búvárkodás már néhány nyár alatt is igazi szerelemmé nőheti ki magát, hiszen olyan világba pillanthatunk be, amiről eddig csak álmodni mertünk. Ha valamelyik tengerparton tölthetünk el néhány felejthetetlen napot, érdemes a nyaralás előtt időben felkészülni arra is, hogy búvárkodhassunk! Itthon számos tanfolyam közül választhatunk, mely segítségével megtanulhatjuk a „víz alatti élet” trükkjeit, a kurzus végén pedig oktatóink vizsgáztatnak is, hogy biztosak lehessünk benne, a tenger hullámai alá is biztonságosan lemerészkedhetünk

Vitorlákat felvonni!
A vitorlázás egy életforma, segítségével kiszakadhatunk a hétköznapok megszokott medrébôl, és néhány csodás órát vagy napot tölthetünk a vízen ringatózva, elfeledve a szárazföldi gondjainkat. Igazán kellemes és jó szórakozás, akár a Balatonon, akár a tengeren próbáljuk ki a hullámzás szerelmeseinek sportját.


Két keréken
A balatoni bringatúrák reneszánszukat élik – végre a kiváló bicikliútnak köszönhetően, melyen teljesen megkerülhető a tó –, néhány nap alatt teljesíthetjük a Balaton-kört, akár gyerekekkel is, megerőltető napi teljesítménytúrák nélkül! A gyönyörű táj, a víz közelsége és a klasszikus balatoni hangulat felejthetetlen élményekkel gazdagítja azokat, akik két kerékre pattanva mozgatják meg magukat és az egész családot. A kerékpározásnak  amúgy is sok válfaja – hegyi, országúti, túra-kerékpározás, ill. szobabiciklizés – ismert. Közös jellemzőjük, hogy kortól és nemtől, sőt akár testsúlytól függetlenül is űzhetők és élvezhetők. Aki kerékpárral jár dolgozni, vásárolni, esetleg szabadidejében egy-egy órát teker, máris sokat tett az egészségéért és a jobb erőnlétéért.
A kerékpározás is egyfajta aerob állóképesség-fejlesztő, ciklikus mozgásforma, mint a gyaloglás, a kocogás, a futás vagy az úszás, amely során folyamatosan ugyanaz a mozdulat ismétlődik. Az izommunkában elsősorban a láb izmai vesznek részt, de természetesen a felsőtest, a csípő rögzítése, a karok, a nyak, a váll megfeszítése,
a kormány irányítása is dolgoztatja az izmokat. Emellett ez a mozgásforma a légzést és a vérkeringést is fejleszti. Íme, egy kerékpáros-edzésprogram:
1. szint: 2-3 km megtétele, időlimit nélkül.
2. szint: 2-3 km megtétele 8–12 perc alatt.
3. szint: 5–8 km megtétele 15–25 perc alatt.
4. szint: 9–12 km megtétele 25–35 perc alatt.
5. szint: 15–20 km megtétele 40–60 perc alatt.
6. szint: 15–25 km megtétele 35–50 perc alatt.

Katus Attila

Forrás: RelaxArt 2015/02

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

magnezium fotoPrémium Extra Magnézium+B6-Vitamin kapszula, Q1+Q10 koenzimmel 30db

A megfelelő idegrendszerért

A magnézium és a B6-Vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 716 alkalommal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.