Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 24., kedd van. Boldog névnapot György nevű olvasóinknak! Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés
Mozogj Katus Attilával

A mozgás legyen az életünk része!

A forró melegben sokszor még megmozdulni is nehéz, de ha éppen megtehetjük, hogy vízben vagy a közelében tartózkodunk, akkor mindenképpen keressünk olyan családi tevékenységeket, melyek nemcsak megmozgatnak, de szórakoztatnak és hűsítenek is!

A vízben csökken a testsúly, így kisebb terhelés éri az ízületeket, a gerincet. Ebben a közegben a szárazföldinek csupán 10%-a a testsúlyunk, tehát sokkal kisebb terhelés nehezedik az ízületekre.

Az erőfejlesztésnél nagyon fontos hogy az egész test főbb izomcsoportjait foglalkoztassuk, hiszen az emberi test egy úgynevezett kinetikus lánc, és a gyengébb izom-izület mentén fog sérülni. Ne korlátozzuk tehát edzésprogramunkat néhány izomcsoportra.

Az emberi test olyan alap tulajdonságokkal rendelkezik, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy maga a létezés, a mozgás és a helyzetváltoztatás ne kerüljön különösebb erőfeszítésbe.

A szálkásításhoz és a zsírégetéshez nagyszerű segítség a kardió edzés. A kardio edzés fokozza az anyagcserét is, ezáltal már a rövidebb ideig tartó, de intenzívebb mozgás is megfelelő lehet abban az esetben, ha csak fogyni szeretnénk.

Csökkenteni tudod a szívbetegségek esélyét megfelelő testedzéssel és étkezéssel akár már 3 hét alatt.

A rendszeres testmozgás és az egészség szoros összefüggése már évezredek óta ismert, de talán még soha nem volt akkora  jelentősége,  mint  napjaink  íróasztalokkal  és  közlekedési  eszközökkel  zsúfolt,  elhízással,  magas  vérnyomással,  vagy koleszterinszint emelkedéssel  fenyegető  világában.

Sportolás közben mindig teljes kiterjedéssel végezd a gyakorlatokat. Mindig inkább kisebb súllyal és teljes kiterjedéssel végezd az erősítő gyakorlatokat, mint nagyobb súllyal és korlátozott kiterjedéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.