Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.
Hirdetés

Százévesek gyökere!

Értékelés:
(0 szavazat)

A százévesek gyökere: Rhodiola rosea… avagy a hosszú, boldog élet titka Tibetből. A közhiedelem szerint teájának napi fogyasztása 100 éves életkor elérését teszi lehetővé. A Rhodiola rosea a kelet-európai és az ázsiai népek körében évezredek óta ismert. A népgyógyászatban előszeretettel használt növény!

Tibetben már 1200 évvel régebbről is vannak írásos feljegyzések az „aranygyökér” gyógyító hatásáról. Alkalmazták rossz hangulat, krónikus fáradtság ellen, a nagy magasságokban jelentkező hegyibeteg-ség ellenszereként és serkentőszerként a munkateljesítmény javítására is.

 tavasz

A modern kor emberének azonban jóval inkább a stressz okozta tünetek enyhítése, az általános roboráló, antidepresszáns  hatása keltette fel érdeklődését. Mára a Rhodiola növénycsalád közel kétszáz fajtáját sikerült azonosítani, de csak a Rhodiola rosea tartalmazza a rosavint és a vele rokonságban álló fitovegyületeket: a rosint, a rosarint a salidrosiddal együtt.

 

A múlt században tudományos igény-nyel vizsgálták a Rhodiola rosea kivonatát. Megfigyeléseik alapján a Rhodiola rosea hatóanyagai erősítik a szervezet ellenálló képességét a stresszreakciókat kiváltó fizikai, kémiai, biológiai hatásokkal szemben.

 

Az utóbbi évek kutatási eredményei megerősítik a Rhodiola roseának az idegpályák ingerületátviteli képességére,
a központi idegrendszerre és a keringési rendszerre gyakorolt pozitív hatását. Adaptogén hatásának köszönhetően fogyasztója másképp értékeli az élethelyzeteket.

 

Az egyik legjelentősebb szerepe ezért a stresszmoduláció, mert homeosztázist (egyensúlyállapotot) hoz létre a szervezetben.

 

A Rhodiola rosea ezáltal javítja vagy visszaállítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását.


(x)

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

beauty

Trendi Beauty kapszula 30 db

Ajánjuk:

- Szépség megtartása céljából,
- fiatalság fenntartásához,
- a bársonyos bőrért
- a szép hajért
- egészséges bőr és köröm megőrzésére
- immunrendszerünk erősítésére

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 532 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. május 27. szerda 11:33

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.