Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.
Hirdetés

Tavaszi fáradtság – vagy energiahiány?

Értékelés:
(0 szavazat)

Ha jön a tavasz, örülhetnénk a természet újjászületésének, de vele együtt jön a nagy ásítási szezon is. Valóban létezik-e tavaszi fáradtság? Ha igen, miért? Mit tehetnénk ellene?

A nappalok hosszabbak lesznek, a nap erősebben süt, és a madarak fütyörésznek a tetőkön. Itt a tavasz! Ez épp elég ok arra, hogy optimistábbá váljunk – és arra is, hogy igazán élvezzük az életet. Ehelyett mi történik? Többségünk fáradt, erőtlen, enervált…

 

Téli álom
Ezt a tavasszal jelentkező tünetcsoportot tavaszi fáradtságnak nevezik. Valójában nem betegségről van szó, sokkal inkább olyan élettani jelenségről, ami az életenergiával és a szokásainkkal függ össze. Az ember – még ha sokszor meg is feledkezik róla – a természet szerves része. A természet pedig télen visszavonul, lepihen. Mivel az ember télen nem tér nyugovóra, nem pihen, így tavasszal természetes, hogy nincs ereje a megújuláshoz. Sőt! Rátör a tavaszi fáradtság.

 energia

Az evés elálmosít
Ha jól belakmározunk, rövid időn belül elálmosodunk. Ráadásul télen rendszerint túl zsírosan, túl édesen és túl sokat eszünk, különösen az ünnepnapokon. Pedig pont télen kellene tudatosabban táplálkoznunk, hogy a tavasz beköszöntével elkerülhessük a tavaszi fáradtságot! Vitamin-, ásványianyag- és nyomelem- hiányban szenvedünk, ami szintén álmossághoz vezet. Ehhez még hozzájön az alkohol- és kávéfogyasztás, a dohányzás, ami szintén növeli a tavaszi fáradtságot. A zord napokon sok időt töltünk meleg, zárt helyiségekben, így szervezetünk nem jut elegendő természetes fényhez, ami szintén fáradtsághoz vezet.

 

JEGYEZZÜK MEG!
Ez ellen sok testmozgással és minél több, friss levegôn eltöltött idôvel védekezhetünk. Amint elô­bújnak a tavaszi napsugarak, irány a természet!

 

Kötelezettségek = energiastop
Látott Ön már olyan embert, aki egyszerre szerelmes és fáradt? Természetesen nem!
A tavasz kiválóan alkalmas az új dolgok felfedezésére, vagy arra, hogy a régiekben meglássuk az új vonásokat. És ez nemcsak a szerelemre igaz! Manapság az emberek túl sok kötelezettséget vállalnak szakmai, párkapcsolati, családi és személyes téren. Mindezek blokkolják életenergiánkat, és fáradtsághoz vezetnek. Mit tehetnék ellene? Az összes kötelezettség alól aligha vonhatjuk ki magunkat, azonban több szabadidőt engedélyezhetnénk magunknak! Tudatosan és nyitottan álljunk az élethez!

 

JÓ ÖTLET
Mindig tartsuk szem elôtt, mi az, ami valóban szükséges számunkra és mi felesleges – akkor ez utóbbit törölhetjük. Szedjünk fáradékonyságra Q1 és Q10 vitamintartalmú étrend-kiegészítôket!

 

Ami felesleges…
Félelmeink 98%-a felesleges, ráadásul nagymértékben lekötik az energiáinkat, ez pedig álmosságot és bágyadtságot eredményez.

 

Megfelelő levegővétel
A tavaszi fáradtság a lélegzésünkkel is összefügg. Mindenki lélegzik, de a legtöbben rosszul: felületesen lélegeznek, szinte csak pihegnek. Miért? Mert a stressz és a terhelés rossz levegővételhez vezet. Az emberek többsége feszült, frusztrált, és nem rendelkezik elegendő energiával ahhoz, hogy boldogan és értelmesen alakítsa életét. Aki pedig letört, szomorú, az fáradt is, és nem látja az élete értelmét. Figyeljük meg a légzésünket egy stresszes szituációban! Alig veszünk levegőt, pedig néhány mély lélegzetvétel után érezhetően csökken a feszültség, a görcsösség!

 

NE FELEDJÜK!
A légzés összeköti szellemi létünket – lelkünket – a testünkkel – az anyaggal.

 

Összegzés
Éljünk tudatosabban, és ügyeljünk a megfelelô légzésre! Különösen télen együnk kevesebbet, ugyanakkor vigyünk be elegendô vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet a szervezetünkbe! Ha lehet, mozogjunk többet a természetben! Ezekkel a „trükkökkel” elkerülhetjük a tavaszi fáradtságot. Akinek pedig úgy tartja kedve, hagyja, hogy „Ámor nyila” eltalálja!


T. É.

Forrás: Patika Ász 2015/2

 

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

magnezium fotoPrémium Extra Magnézium+B6-Vitamin kapszula, Q1+Q10 koenzimmel 30db

A megfelelő idegrendszerért

A magnézium és a B6-Vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer megfelelő működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 912 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. április 10. péntek 09:00

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.