Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 24., kedd van. Boldog névnapot György nevű olvasóinknak! Holnap Márk napja lesz.
Hirdetés

Málna és Chili?

Értékelés:
(2 szavazat)

Nemcsak finom, de fogyni is lehet tőle? Modern életvitelünkben nem is gondolnánk, hogy épp a szemünk előtt van két olyan csodálatos növény, mely nemcsak finom és persze csípős, de segíthet anyagcsere- folyamatainkban is

Málna?
Érkezik a tavasz, és az első gyümölcsök között ott az eper és a gurulós málna. Magyarországon őshonos növény, már az ókorban is gyógynövényként ismerték. A középkorban elsősorban kolostorokban foglalkoztak vele. Carolus Clusius már 1601-ben különbséget tett vörös és sárga fajták között.

BBexkaB.img


Gyümölcse okán kedvelt kerti növény

A magas vitamintartalma miatt az egészséges gyümölcsöt gyakran nyersen fogyasztják, ill. lekvárként, kompótként, zseléként vagy szörpként kerül a konyhában felhasználásra. A méhészetben a málna – köszönhetően nektárja magas (36–70%-os) cukortartalmának, a méhek számára megbecsült melléktápanyag-forrás. A málnát tiszta alkohol édesítésére is használják. A gyümölcs szüret után már nem érik tovább, így a nemklimakterikus gyümölcsök közé tartozik.

 

Kutatások?
Kutatók megállapították, hogy a málnában lévő ketone a málna természetes, fenoltartalmú alkotóeleme.

 

Forrás: Patika Ász 2015/03

 

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

 malna csili

Trendi Málna-Chili kapszula 30 db

A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2237 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. augusztus 13. csütörtök 14:31

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.