Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 21., szombat van. Boldog névnapot Konrád és Zelmira nevű olvasóinknak! Holnap Csilla és Noémi napja lesz.
Hirdetés

Karcsún nyáron

Értékelés:
(0 szavazat)

A vonzó megjelenés titka a feszes izomzat, párosítva az egyenes, nyújtott testtartással. A balettben ezt nevezik "placement"-nek. Ha az alábbi programot–- amelyet Wolfgang Hars táncművész fejlesztett ki – elsajátítjuk, szert tehetünk mindkettőre!

Első lépésként tanuljuk meg a helyes testtartást, csak ezután javíthatunk problémás zónáinkon: hasunk, lábunk, fenekünk, karunk és melleink formáján. Naponta mindössze 15 percet kell rászánnunk, hogy testünket teljesen újnak érezhessük, és csúcsformába lendüljünk.

 

Első a hátsó!
Álljunk egyenesen, lábfejeink legyenek párhuzamosak, és nézzenek előre! Húzzuk ki magunkat, majd nyújtott testtel, feszes fenékkel és hassal emeljük meg szegycsontunkat és állunkat, vállainkat pedig húzzuk hátra! Jobb lábunkat nyújtva emeljük hátra úgy, hogy csak a lábujjaink érintsék a talajt! Az alapállás és a feszesség megváltoztatása nélkül emeljük jobb lábunkat olyan magasra, amilyenre csak tudjuk! Lassan számoljunk négyig, majd engedjük le lábunkat! Ismételjük nyolcszor, majd cseréljünk lábat!

 

Hasra, magyar!
– Feküdjünk jobb oldalunkra! Emeljük fel nyújtva bal lábunkat úgy, hogy a térdünk a felsőtestünk irányába nézzen! Erőteljesen feszítsük meg mindkét lábunkat, lábfejeinket, hasunkat és popsinkat! Majd nyúljunk el hátunkkal egészen hosszan, és lazítsuk el vállainkat!
– Most bal lábfejünket feszítsük vissza -- pipáló lábtartás --, és kinyújtott bal lábunkat lassan engedjük a jobbra! Ezután a bal lábfejünket lassan húzzuk az alsó lábunk térdéig, majd nyújtsuk felfelé bal lábunkat ismét az alaphelyzetbe! Ismételjük nyolcszor!

 

Nem mellékes!
– Álljunk egyenesen, alapállásban – hátunk egyenes, hasunk, fenekünk megfeszítve, szegycsontunk és állunk megemelve! Lábujjaink nézzenek kifelé! Karjainkat nyújtsuk ki vállmagasságban, felsőtestünkkel lassan hajoljunk előre, s közben hátunk nyúljon meg!
– Hajoljunk le domborodó háttal és nyújtott lábakkal! Számoljunk lassan négyig! Felsőtestünket lassan egyenesítsük ki! Nyújtsuk felfelé karjainkat, és nyújtózkodjunk hátra! Vissza vízszintesbe! Ismételjük nyolcszor!

 

Bárdosi Erika

 

Az ideal.hu ajánlásával:

Ördögnyelv kivonat zöldteával 60 db kapszula

Az ördögnyelv-kivonat (glükomannán) és zöldtea-kivonat (Camellia sinensis) a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzájárul a testsúlycsökkentéshez.   A zöld tea hozzájárulhat a testtömeg csökkentő diéta eredményességéhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 708 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. április 03. péntek 09:13

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.