Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Miért csináltass bankkártyát a gyermekednek?

Értékelés:
(0 szavazat)

Ugyanúgy, ahogy az elején minden változástól, modernebb újítástól elzárkózunk, sokszor ódzkodunk gyermekünk kezébe értéket adni. Nincs ez másképpen a bankkártyákkal sem, pedig ésszel használva ez az eszköz tökéletes kiegészítője lehet egy felelősségteljes gyermek nevelésének.

 Idejében megtanulja kezelni

Előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy bankkártyát csináltassatok gyermeketek számára. Ha ti nem teszitek meg, akkor neki kell majd intézkednie, de sokkal jobb, ha nem csak akkor szembesül a sok új információval és funkcióval, amikor már ténylegesen rá van szorulva, hanem előtte is megismerkedhet vele, hogyan is működnek a folyószámlák.

 

 

Megtanul bánni a pénzzel

Mindenképpen fontos, hogy olyan gyermeket nevelj, aki képes bánni a pénzzel, hiszen –sajnos, vagy nem sajnos – de ez a mozgatórugója mindennek. Ha időben kap egy bankkártyát, akkor általa akár játékosan is megmutathatod neki, hogyan működik a befektetés, mi az a kamat, hogyan kell pénzt kivenni, mi alapján kell bankot választani. Minél hamarabb belerázódik ebbe a kérdéskörbe, annál nagyobb előnnyel indul.

 

Diákmunka-vállalás feltétele

A legtöbb diákmunka feltétele, hogy a munkavállalónak legyen bankkártyája, hiszen készpénzben igen ritkán fizetnek a munkaadók, már minden elektronikusan működik.

Az sem árt, ha a gyermek belekóstol a munkavállalás körülményeibe, feltételeibe, időben rájön, hogy nem véletlenül kell tanulni, megbecsülni azt, amije van. Sajnos a diákmunkák hamar elfogynak, ezért sokszor az az egy hét is számít a jelentkezés során, amíg a kártyát elkészítik számára.

 

Bármikor jól jöhet

Nem csak a diákmunka során lehet szüksége a bankkártyára, hanem bármikor máskor az életben. Lehet, hogy olyan távoli kollégiumba kerül, amiből csak havonta fog hazajárni, s ha néhány hét után valamilyen extraköltséggel szembesül, akkor nem kell pánikba esnetek, vagy órák hosszat gondolkoznotok, hogyan juttathatnátok el hozzá a szükséges összeget, hanem elegendő utalnotok, s pár nap múlva már is megkapja azt a pénzt, amire szüksége van.

 

Jó, ha nincs nála sok készpénz

Egyáltalán nem mindegy, hogy mennyi készpénz van a gyermekednél. Egy esetleges rablás sosem jön jól, de máris nem lesz potenciális célpont, ha nem húszezresekkel szaladgál, csak mert hónapok óta gyűjt arra a bizonyos kabátra.

Ha pedig mégis megtörténik a baj, nem lényegtelen, hogy egy kártyát kell újracsináltatnotok, vagy olyan összegtől szabadították meg, amit már sosem fogtok viszontlátni.

 

Nincs extraköltség

Banktól függ, hány éves korig tart a kedvezmény, de a kamaszoknak igen ritkán kell bármilyen költséget fizetniük a számlakezelésért, ezért semmilyen extra kiadással nem kell számolnotok. Sokkal inkább csak az előnyöket élvezhetitek ti is, amit a hosszú évek óta tartó kapcsolatért adhat a bank. (Persze nem árt alaposan utánajárni a lehetőségeiteknek, mielőtt bárhol is leteszitek a voksotokat.)


Forrás: www.bien.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 768 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. április 19. péntek 13:08

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.