Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Csináld magad ajándéktippek anyukáknak

Értékelés:
(0 szavazat)

Karácsonykor talán még azok az anyukák is rátalálnak kreatív énjükre, akik egyébként nem hisznek a kezük ügyességében. Összegyűjtöttünk pár inspiráló ötletet. Ezekben az ajándékokban megvan az, amit egy készen vásárolt termék sehogy sem tud nyújtani: az ajándékozó egyedi és megismételhetetlen lelke.

 

Összegyűjtöttünk pár inspiráló ötletet, könnyebbet, nehezebbet.

 

1. Szintipárna
A zenélést és a lustálkodást sem lehet elég korán kezdeni, így ez a szintetizátorpárna tökéletes ajándék minden gyereknek. A legjobb, hogy nem kerget őrületbe minket az állandó billentyűzetcsapkodás zenebonája! Amire szükségünk lesz: két különböző színű anyag (a párna eleje, háta), fekete és fehér filcanyag a billentyűzethez, betűnyomda, olló, alkoholos filctoll (a megjelölésekhez), vatta a töltéshez A fehér billentyűzet-téglalapra ráragasztjuk vagy rávarrjuk a fekete filcből kivágott billentyűket. A billentyűk közötti vonalakat vagy megrajzoljuk, vagy varrógéppel, esetleg kézzel rávarrjuk díszöltéssel. A szinti márkája akár a gyermeked neve is lehet, ezt a "márkajelzést" a jobb felső sarokba egy kis fehér téglalapra rányomdázzuk, majd a kész billentyűzetet és a "márkajelzést" a párna felső, külső részére varrjuk. Legvégül az alsó és a felső részt egy öklömnyi rész kivételével - ahol betöltjük a vattát - összevarrjuk. A nyitva hagyott részt pár öltéssel befejezzük.

 

2. Szívből
Szívpárna. Nemcsak gyerekeknek, de szerelmeknek, barátnőknek, édesanyáknak is. Amire szükséged lesz: olló, legalább két különböző mintájú anyag, vatta.
Vágj ki két nagy szívet az egyik anyagból és két kisebb méretű szívet a másik anyagból (ezek lesznek a szíven, a szíves zsebek). Legkönnyebben úgy tudsz szép formát nyerni, ha félbehajtod az anyagot, és egy fél szívet vágsz belőle, majd szétnyitod. A kis zsebet rávarrod a szív felső részére, majd összevarrod a két formát, egy kis helyet kihagyva, ahol betöltöd a vattát. Végül ezt a rést is összevarrod.

 

3. Ha a fürdővíz a leves, kell bele betűszivacs is!
Talán az egyik legegyszerűbb tipp az összes közül, mindössze fürdőszivacs-alapanyag és egy olló kell hozzá. Érdemes előtte a szivacsra rajzolni a körvonalakat, hogy ne legyen ferde a vágás mentén. Ha vastag a szivacs, használjunk éles sniccert. Természetesen nem csak betűket, de számokat, geometriai formákat, felhőt, virágot, autót és sok minden mást is lehet formázni belőlük.

 

4. Újrahasznosított képek
Témájától függően lehet jó ajándék ez az egyszerű dekupázstechnikán alapuló ötlet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

Amire szükségünk lesz: farlap, mindenféle papír (a csekkes borítékok belseje kiválóan használható, poszterek, régi munkafüzetek lapjai, magazinok, szalvéták, textilmaradékok és hasonlók), dekupázsragasztó, karton, ecset, csat vagy csipesz

 

 

Kartonsablont készítünk a kívánt figuránkból. Majd ezt összecsipeszelve vagy körberajzolva körbevágjuk a figurát a választott papíron. A falemezre ráillesztve lekenjük dekupázsragasztóval a többi kivágott részlettel együtt. A szemeket, szárnyakat, orrokat érdemes valamilyen, a figura anyagától eltérő textíliából formázni (filc, gomb szalag, fonál). Száradni hagyjuk maximum egy napig. Ha száradás után meg egyszer lekenjük a képet dekupázslakkal, akkor fényesebb lesz a felület.

 

5. Ugróiskola a szobában
Egyáltalán nem bonyolult, de annál ötletesebb ez az ugróiskola, amelyhez akár egy kiselejtezett lepedő, egyszínű pokróc is megteszi. A kavicsot helyettesítheti egy csörgő textil kislabda, egy kézzel varrt kis kocka vagy párnácska, de akármelyik kisméretű játék vagy dupló legó is alkalmas. A pokrócra ragasztószalaggal körberagasztjuk az ugróiskola rubrikáit és számait, így ha megunják a gyerekek, könnyen leszedhető, de aki időtálló ajándékot szeretne, az rá is varrhatja anyagcsíkokból. Érdemes csúszásgátlót tenni a szőnyeg alá!

 

6. Kiságy fölé
Nem csak origamifigurákból, hanem szalagokból, textildarabokból, egészen pici plüssökből, fagolyókból is elkészíthetjük ezt a mobilfüggőt. Az alapja egy formás kis faág, melyet megtisztítunk, hogy ne hulljon róla semmi az ágyba. Fontos, hogy a rajta függő játékokat úgy kössük rá, hogy kiegyensúlyozzák egymást.

 

7. Plüss-süti játék
Télen sajnos nincs homokozás, de ezzel a kreatív ötlettel egy kicsit helyettesíthetjük az izgalmas homokozós párosító játékokat. Amire szükségünk lesz: muffinsütő forma (érdemes 100 forintos boltban keresgélni), legalább hét különböző színű textil, vatta, olló, tű, cérna, annyi színű akrilfesték, ahány lyuk van a formán. A sütőforma mélyedéseit különböző színűre festjük. Adott számú körlapot vágunk a textíliákból, mindegyik más-más színű legyen, ezekből lesz a muffinok teteje. Az alja mindegyiknek egy barna ívből és két kis barna félkörből lesz összevarrva. A muffinok kör alakú tetejét simán körbeskicceljük, majd külön elkészítjük az aljakat is (lásd a linket!), végül megtöltjük vattával, és összevarrjuk.


Forrás: www.babaszoba.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1798 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. december 14. péntek 11:51

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.