Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 21., szombat van. Boldog névnapot Konrád és Zelmira nevű olvasóinknak! Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Mi legyen a fa alatt?

Értékelés:
(0 szavazat)

Már jóval Karácsony előtt elkezdesz gondolkodni, hogy mi kerüljön idén a fa alá, mégsem jutsz dűlőre egyhamar? A ruhának nem örül a gyerek, kell valami játék is. Legszívesebben az életkorának megfelelő készségfejlesztőt választanád, ő mégis a tévéreklámban látott játékhoz nyúz. Van arany középút?

 

Csak kínai kacatot ne!

Legszívesebben listát írnál a rokonságnak, hogy mit engedsz át a küszöbön és mit nem, mert eleged van minden vijjogó, zenélő gagyi műanyag játékból, ami a gyereket is csak öt percre köti le. A lényeg, hogy a nagynéni részéről az ajándék letudva, a felfájással meg birkózzatok ti. Talán nem veszik sértésnek, ha az ünnep közeledtével finoman felhívod a rokonok figyelmét, hogy elég játék gyűlt már össze nálatok, viszont szívesen fogadnátok egy szép meséskönyvet ajándékba.

 

 

A nagy durranás

Ha már minden apróbb ajándékot kibontott a csemete, ragyogó arccal várja, az igazi nagy meglepetést, amit a szüleitől kap. Ha nincs is konkrét vágya - ami azért valljuk be, ritkán esik meg - akkor is szeretne valami olyat kapni, ami igazán megdobogtatja a szívét. Jogosan érezheted úgy, hogy nagy rajtad a nyomás, annak ellenére is - vagy éppen amiatt - , hogy a gyerekeket könnyű boldoggá tenni valami aktuálisan divatos és általában méregdrága játékkal. Ezeknek az agyonreklámozott cuccoknak nem sok értelmük van, csak annyi, hogy fülig ér tőlük a gyerek szája. Egy darabig.

 

Ezt most nem vesszük meg!

Ha a gyereket kezdettől fogva egyenrangú félként kezeled, akkor vele is meg tudod beszélni, hogy a játékboltban látott dolgok közül melyiket tartod jó és kevésbé jó választásnak. Persze az óvodában, iskolában úgyis akad olyan játék, amit elirigyelhet a többiektől, de ha következetes maradsz, és továbbra is mindennek megbeszélitek az előnyeit és hátrányait, akkor ő is megértőbb lesz, ha valamire épp nemet mondasz. A lényeg, hogy mindig indokold meg a döntésedet, mert a gyerek nem elégszik meg a puszta elutasítással. Mindig hallgasd meg viszont az ő érveit is!

 

Toronyórát lánccal

Sokan hajlamosak karácsonyi ajándékként kezelni mindent, amire decemberben szükség van. Ne dugdoss egy pár új kesztyűt vagy pulóvert, csak mert azt is a fa alá akarod tenni a többi ajándék mellé. Ha szükség van új ruhára, vagy véletlenül belefutsz a boltban egy klassz társasjátékba, akkor vedd meg, és használjátok azonnal. A karácsonyi meglepetés legyen mindig csak egy dolog! Ha évről évre egyre nagyobb ajándékáradatot zúdítasz a lába elé, egy idő után már semmi sem fogja megütni az ingerküszöbét.

 

Az ünnep maga

Talán elcsépelten hangzik, de tetteiddel ne felejtsd el átadni a karácsony legfontosabb üzenetét. Mert a gyerek tőled tanulja meg, hogy ez az ünnep nem az ajándékokról szól. Legyenek azok csupán kiegészítői egy együtt töltött kellemes estének. Legjobb, ha olyan játékot választasz, amiben a család valamennyi tagja részt tud venni. A gyerekek így később biztosan szívesen emlékeznek majd a közös családi karácsonyokra.


Forrás: okosanyu.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 853 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. december 04. kedd 12:35

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.