Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Figyelj arra mit iszol!

Értékelés:
(0 szavazat)

Legújabb vizsgálatok alátámasztják, hogy nem csak a várandósság alatt elfogyasztott táplálék, hanem a folyadék minősége is hatással van az egészségre. Most megtudhatjuk, hogy a cukrozott édesítőszeres, üdítők milyen hatással vannak a terhességre...

 

Nemrégiben hozták nyilvánosságra annak a vizsgálatnak az eredményeit, amely 60 761 norvég anya-csecsemő páros adatain alapul, s amelynek célja többek közt a koraszülés lehetséges okainak felderítése volt. Régóta tudjuk, hogy a cukrozott, édesítőszeres üdítők fogyasztása nem egészséges, most azonban azt is megmutatták a számok, hogy rendszeres fogyasztásuk mivel járhat.

 

Azok az anyák, akik napi egy üdítőnél többet ittak, 25 százalékkal növelték a koraszülés kockázatát azokhoz képest, akik soha nem fogyasztottak ilyen italokat. A magas testtömegindexű kismamák körében pedig már a heti egy üdítő fogyasztása is 30 százalékkal növelte a kockázatot azokhoz a túlsúlyosakhoz képest, akik sosem ittak üdítőt. Az, hogy az üdítő csak mesterséges édesítőt tartalmazott, csökkentette ugyan a kockázatot, de nem jelentősen. A sok édesített innivalót fogyasztók közt több volt a dohányos, a túlzott kalóriabevitelre hajlamos, túlsúlyos kismama, ezért felettébb valószínű, hogy nem maga a cukros üdítő vezet koraszüléshez, hanem az az életstílus, táplálkozási kultúra, amelynek ez jelzésértékű része.

 

Forrás: babaszoba.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 671 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 21. szerda 10:07

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.