Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

Babát akarunk...

Értékelés:
(0 szavazat)

A családalapítással és a szülővé válással kapcsolatban mindenkinek van néhány bombabiztosnak hitt tippje. Valójában viszont nem létezik olyan nagykönyv, ami azt taglalná, miként lehet valaki tökéletes anyuka vagy apuka. Készüljetek föl, amire lehet, de közben ne felejtsetek el hallgatni az ösztöneitekre!

 

Beszéljetek róla!
Bizonyosodjatok meg róla, hogy érzelmileg és anyagilag stabil kapcsolatba érkezik majd a csemete, és mindketten úgy gondoljátok, eljött a gyermekvállalás ideje. A jövevény sajnos nem menthet meg egy rossz viszonyt, legfeljebb néhány fájdalmas évvel odázza a szakítást.

 

Éljetek egészségesen!
Ha eddig nem tetted, menj el nőgyógyászati szűrésre, illetve kérdezd meg háziorvosod a vitamin- és ásványianyag-pótlási lehetőségekről!

A folsavat tartalmazó terhességi vitamin szedése már a tervezett fogantatás előtt 3 hónappal is javasolt, így számos veleszületett magzati rendellenesség megelőzhető. Hagyjatok fel a dohányzással és az alkohollal!

 

Ellenőrizzétek a géneket!
Amennyiben a családotokban előfordult valamilyen örökletes betegség, felkereshettek egy genetikust, aki kideríti, utódotoknak is kijut-e a hajlamból.

Ilyen vizsgálat végzésére nincs szükség minden esetben, de a zsíranyagcsere zavarával járó Tay–Sachs-kór és a cisztás fibrózis például indokolja.

 

Figyelj a fogaidra!
A terhesség alatti fokozott ösztrogéntermelés hatására a fogzománcod és az ínyed kevésbé áll majd ellen a lepedékben lévő baktériumoknak.

Legjobb, ha elejét veszed a problémának, és bejelentkezel a fogorvosodhoz egy professzionális tisztításra!

 

Tervezz pénzügyileg!
Egy gyermek fölnevelése csak 18 éves koráig több millió forintba kerül. Sok bosszúságot spórolhatsz meg, ha valamilyen megtakarítási forma segítségével felkészülsz a várt és váratlan helyzetekre!

 

Ismerd a ciklusod!
Egy zsebnaptár, számítógépes program vagy okostelefon-alkalmazás segítségével kövesd nyomon a ciklusod!

A közepe előtt 2-3 nappal van a legnagyobb esélyed a teherbeesésre, így a pároddal célirányosan ráállhattok a projektre.


Kössetek életbiztosítást!
Elsőre kicsit talán morbidnak tűnhet a felhívás, de ha babát vállaltok, már nem csupán magatokért lesztek felelősek.

Ezért mindenképpen célszerű kötni egy olyan – lehetőleg megtakarítással kombinált – biztosítást, ami munkaképesség-csökkenés esetén is bevételi forrást jelent.

 

Tájékozódj a munkajogokról!
Tudod, mennyi szabadság jár egy kismamának, illetve milyen anyagi juttatások járnak? Mindenképpen nézz utána, hiszen kell tudnod tervezni legalább az elkövetkezendő időszakra.

A munkahelyeden természetesen bőven ráérsz az első trimesztert követően bejelenteni a nagy hírt.

 

Utazzatok el és lazítsatok!
Élvezzetek ki egy utolsó babamentes nyaralást a pároddal kettesben! Igaz, hogy a pici mellett is kivitelezhető lesz a dolog, ám a világ legtermészetesebb ösztöneként azt érzitek majd, hogy nagyon hiányzik nektek.

A babaprojektnek nem szabad munkaként megjelennie az életetekben. A fogantatás esélye a körülményektől függően 10-30%, és a legtöbb párnak négy-öt hónapnyi próbálkozás után jön össze a megtermékenyülés. Meddőség gyanúja egy év után merül föl, ennél hamarabb nem szükséges szakemberhez fordulni.

 

 

Forrás: www.bien.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1484 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 19. hétfő 16:33

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.