Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Gyermekem eszi a fogkrémet

Értékelés:
(0 szavazat)

A gyerekfogkrémek választéka meglehetősen nagy, valamennyi termékcsaládnak van olyan tagja, amit a legkisebbeknek szántak. Közös jellemzőjük az édes, műgyümölcsízre emlékeztető vagy enyhén mentolos aroma.

Mindegyik fajta közel azonos mennyiségű fluoridot tartalmaz a fogszuvasodás megelőzésére és a fogzománc erősítésére, ezért fontos, hogy a kisgyermek semmiképp se fogyasszon el belőle nagyobb mennyiséget. Az édes cukorkaíz pedig sajnos éppen erre ösztönöz! Kézenfekvő megoldás volna, ha olyan fogkrémet választanánk, melyet túlságosan kellemes íze nem tesz desszert-jellegűvé, ilyen azonban sajnos csak a felnőtteknek szánt fogkrémek közt akad. Ezek fluoridtartalma azonban magasabb, mint amekkorára a fogmosással épp csak ismerkedő kicsiknek szüksége lenne, s mivel nagyobb mennyiségű mentolt is tartalmaz, túlságosan csípősnek érezhetik. Mielőbb tanítsuk meg a gyereket az öblítés hatékony módszereire. Egyedül így akadályozhatjuk meg, hogy a kelleténél több fluorid jusson a szervezetébe. Emlékeztessük arra, hogyan szokott kiköpni valami keserűt, ami a szájába került. Ezzel a módszerrel talán megakadályozhatjuk, hogy túl sokat nyeljen le az édeskés krémből. A fogmosás nem a fogkrém használatától válik hatékonnyá, hanem a fogfelületek megfelelően hosszú ideig tartó dörzsölésétől. Ha a gyerek idegenkedik a szájában felhabzó szertől, akár el is tekinthetünk tőle.

Forrás: kismama magazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 3773 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 15. csütörtök 10:51

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.