Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Vigyázzunk a cumival!

Értékelés:
(0 szavazat)

Bár a cumi számos szülő és csecsemő körében örvend népszerűségnek, szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes vigyázni, mivel felszínén számos baktérium és gomba tartózkodhat, melyek akár súlyos fertőzéseket is okozhatnak.

 

A tanulmányt készítő dr. Tom Glass, az Oklahoma Állami Egyetem professzora elmondta, hogy egy átlagos cumin megtalálhatóak azok a baktériumok, melyek a különböző szív- és érrendszeri megbetegedésekért, az anyagcserezavarokért, az allergiák számos változatáért, az asztmáért vagy akár az autoimmun megbetegedésekért is felelősek. Az Amerikai Klinikopatológiai Társaság Bostonban megrendezett éves találkozóján Glass arra is felhívta a figyelmet, hogy a fentiek mellett még anatómiai elváltozásokat is okozhat a cumi a szájon és a fogsoron.

 

 

 

A vizsgálatok során a szakemberek egy gyerekkórház egészséges újszülötteitől gyűjtöttek be tíz cumit, majd laboratóriumi körülmények között megvizsgálták az azokon található baktériumokat. A cumik felén kis számban, másik felén azonban igen nagy számban találtak tenyészeteket, és a tíz cumin összesen 40 különféle baktériumfajt azonosítottak be. A legmegdöbbentőbb azonban az volt, hogy a cumikon talált baktériumok közül számos ellenállt a leggyakoribb antibiotikumoknak, ami azt jelentik, hogy az ezek által okozott fertőzéseket a szokásosnál is nehezebb kezelni - számolt be a kutatás eredményeiről a Medipress.

 

A tanulmány fényében Glass nem javasolja a szülőknek, hogy gyermekeik megnyugtatására cumit használjanak, mivel a rövid távú előnyével szemben igen súlyosak a hosszú távú káros következményei. Akik azonban nem szeretnének lemondani erről a kényelemről, azok mindenképpen naponta fertőtlenítsék gyermekük cumiját, és mindig tartsanak maguknál tartalékot, hogy soha ne fordulhasson elő, hogy egy földre esett cumi tisztítás nélkül kerüljön a baba szájába. Emellett nem árt kéthetente új cumit vásárolni, mivel minél használtabb, annál könnyebben megtelepednek rajta a baktériumok.

 

Dr. Ben Hoffman, az Oregon Egészség és Tudomány Egyetem Doernbecher Gyermekkórháza Gyermekbiztonsági Központjának orvosi igazgatója dr. Glass-szal szemben úgy érzi, felesleges ilyen mértékben démonizálni a cumit, mivel az azokon fellelhető baktériumokkal egy kisgyerek ugyanúgy találkozhat bármely más, őt körülvevő tárgyon vagy ruházaton is.

 

Forrás: www.nol.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 6379 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 09. péntek 16:28

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.