Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Kiabálok a gyerekemmel... Segítség!

Értékelés:
(0 szavazat)

Egy gyerek legalább annyira imádnivaló, mint amennyire az agyunkra tud menni, amikor rosszalkodik. Ilyenkor jön a kiabálás, amivel végül is elvesztettük a csatát: a gyermek viselkedését nem állítjuk meg, viszont jócska bűntudatunk támad tőle.

 

Adunk 10 tippet arra, hogyan maradj nyugodt, miközben azért kezeled a helyzetet, és kijelölöd a határokat.


Bababiztosíts. Megőrülsz attól, ha a gyerek minden, a keze ügyébe kerülő dolgot lehajigál és kiborít? Ha nem éri el a müzlisdobozt vagy a könyveket, nem végzik majd a padlón. Igen, hülyén fog festeni a lkaás egy ideig. Te is hülyén festesz, amikor tiszta ideg vagy.

 

 

 

Hangolódj magadra. Jegyezd fel egy héten keresztül, mikor vagy a leginkább hajlamos arra, hogy elveszítsd a türelmed. Reggelente, mielőtt megittad volna a kávéd? Délután, amikor fáradt vagy? Beszéld meg a pároddal, hogy játsszon egy kicsit a gyerekkel, amíg magadba döntöd a reggeli koffein-adagod, vagy szervezd úgy, hogy legalább egy kicsit pihenhess délután.

 

Lejjebb az elvárásokkal. Ha azt veszed észre, hogy állandóan kiabálnod kell a gyerekeiddel, lehet, hogy egyszerűen túl sokat vársz tőlük. Egy kisgyerek nem tud sokáig nyugodtan ülni az autósülésben, és a bevásárlást sem viselik túl jól. A nagyobbak be vannak oltva rendrakás ellen, viszont lehet, hogy szívesen segítenek főzni. Alakítsd a programot ennek megfelelően, és egyből nagyobb lesz a béke otthon.Suttogj. Talán furán hangzik, de működik: ha a gyereknek oda kell figyelnie, hogy meghalljon téged, kevésbé valószínű, hogy olyasmit tesz, amivel felidegesít. És majdnem lehetetlen mérgesnek tűnni, amikor az ember halkan beszél.

 

Legyen egy mantrád. Találj valamilyen gondolatot, mondatot, amivel kizökkenthetet magad még mielőtt felrobbannál. „Még csak két éves… még csak két éves…”, vagy valami ilyesmit. Ismételgesd magadban, mielőtt kiereszted a hangod.

 

Szorongass valamit. Nem véletlenül találták ki ezeket a marokra fogható, szorongatható labdákat és egyéb játékszereket. Ha a stresszes menedzsereknek beválik, talán neked is jól jön. Csak legyen egy mindig a kezed ügyében.

 

Vezesd le. Sokak számára a kiabálás fizikai levezetésnek számít. Ugyanígy pár fekvőtámasz, helybenfutás vagy kitörés is megteszi levezetés gyanánt – és egyúttal a sportolást is elintézted.

 

Kérj segítséget. Kisgyerekekkel lenni naphosszat igen kimerítő – és akkor finoman fogalmaztunk. Szükésged van egy kis szünetre! Szervezd meg a pároddal vagy egy jól bevált bébiszitterrel, hogy időnként felszabadítanak egy fél napra – a gyerekmentesség csodákat tesz az idegrendszerrel.

 

Menj el. Oké, ez kíván némi önfegyelmet, de amikor már érzed, hogy mindjárt kitör a vulkán, inkább helyezd a gyereket biztonságba (apróknál járóka, nagyobbaknál a szobájuk), és járj egyet, csak egy-két percig. Vegyél mély levegőket, számolj el tízig, esetleg használd a mantrád, mielőtt visszamész megbeszélni vele a dolgot.

 

Használd a humorod. Igen, kisgyerekes anyukaként is lehet az embernek humorérzéke. Ha egyetlen pillanatra ki tudsz kapcsolni a szituációból, épp csak annyi időre, hogy eszedbe jusson, hogy itt most el kell viccelni a dolgot, már nyert ügyed van. Találd meg, mi a nevetnivaló ebben a helyzetben, és miután vágtál valami vicces arcot, vagy mondtál valamit, amin még a gyerek is nevet (vagy legalább meglepődik), sokkal jobban tudod majd kezelni a dolgot.

 

Neked milyen bevált tipped van a kiabálás megelőzésére?

 

 

Forrás: anyazseni.postr.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1842 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. november 05. hétfő 16:04

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.