Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Mikor vegyünk telefont a gyereknek?

Értékelés:
(0 szavazat)

Számtalan esetben jól jöhet ha bármelyik pillanatban el tudjuk érni gyermekünket vagy ő minket. De nem mindig nézzük jó szemmel ha csemeténket telefonnal a kezében látjuk. Olyankor jönnek a kérdések "valyon jó döntés volt a telefon"?

 

Iskola és telefon

Valószínűleg egyetlen iskolában sem nézik jó szemmel a tanárok a gyermekeknél lévő mobiltelefont. Annak ellenére, hogy a pedagógusok is egyetértenek abban, hogy jó szolgálatot tehet a készülék bizonyos esetekben. De tanítási időben a mobilkészülék bekapcsolása szigorúan tilos!

 


És ez legyen a legfontosabb tényező, amikor úgy érzed, hogy eljött az ideje a gyermeked első mobiljának megvásárlására. Elég nagy már a telefonhoz? Tudja és be is tartja, hogy az órák alatt és a szünetekben nem kapcsolhatja be? Ha a válasz egyértelmű igen, akkor nyugodtan meglepheted eggyel, vagy megkaphatja egy régebbi mobiltelefonodat.

Ha azonban nem elég érett ahhoz, hogy saját telefonja legyen, ráadásul még nem is akkora, hogy egyedül járjon a suliba, teljesen felesleges pénzt költeni erre.

 

Mobiltelefont, de milyet?

Ha hasznosnak vagy szükségesnek tartod, vegyél egy egyszerű modellt, az érintőképernyős készülékeket felejtsd el, mert a kisebb-nagyobb gyerek kizárólag játékra, zenehallgatásra, internetezésre használja majd, akár óra közben is.

De! A nagyobbak, felsősök vagy középiskolások akár hasznát is vehetik egy okostelefonnak, hiszen manapság számtalan alkalmazás tölthető le a mobilokra, amelyek segíthetik a tanulásban, a felkészülésben, vagy segítségükkel például könnyebben megtervezheti és beoszthatja az idejét.

 

Ennek ellenére felesleges a legdrágább, legmodernebb és legokosabb telefon egy gyereknek. A lurkók, de a tinik is roppant szétszórtak tudnak lenni, gyakran felelőtlenek, így a több tízezres mobiltelefon könnyen elveszhet, leeshet, összetörhet, tönkremehet vagy illetéktelenek kezébe kerülhet.

 

Előfizetés vagy feltöltőkártyás?

Mindkét lehetőség jó, de a döntés előtt mérlegelj néhány fontos dolgot. A feltöltőkártyás megoldás inkább kisebb gyerekeknek, kezdő mobilosoknak való. Ha a kicsi  már nem beszéli le a feltöltött egyenleget néhány nap alatt, ha tudod, hogy csak indokolt esetben hív vagy üzen, akkor következő lépésben már kaphat előfizetéses mobiltelefont.

 

Ha fontos számodra, hogy a gyermeked bárhol és bármikor tudjon telefonálni, akkor egyértelműen az előfizetést javasoljuk. De ne felejtsd el, hogy a korlátlan lehetőségeknek kellemetlen következményei is lehetnek! Például egy új szerelem vagy éppen szerelmi bánat kibeszélése a barátokkal, barátnőkkel kisebb sokkot okozhat neked a következő számla kibontásánál.

 

Természetesen a mobilelőfizetések sem csak fehérek vagy feketék. Minden szolgáltatónál létezik kombinált előfizetés, aminek van egy alacsony havidíja, és ha azt a gyermek lebeszélte, igény szerint feltölthető különböző összegekkel.

 


Forrás: www.life.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1078 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 26. péntek 13:04

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.