Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Egyet a mamiért...

Értékelés:
(0 szavazat)

Vannak időszakok, amikor a gyerekek egyszerűen nem és nem akarnak enni. A baba elfordítja a fejét, a kisgyermek kedvetlenül turkálja az ételt. Neked is ismerős a helyzet? A szakértők tanácsa: maradjunk nyugodtak, és ne kényszerítsük őket evésre.

 

A szülőknek hamar az a félelmük támad, hogy a gyerekük nem tud megfelelően gyarapodni. A nagyi és mások nyomása – akik még mindig azt hiszik, hogy csak a ducibb gyerekek egészségesek – csak még jobban elbizonytalanítja őket. Szinte mindenki közülünk fenyegette már meg a gyerekét valamilyen következménnyel, ha nem eszi meg a főzeléket. A gyerekek bár észreveszik, hogy a szülők számára milyen nagy jelentőséggel bír az evés, azonban nem értik. Miért kellene enniük, ha egyszer nem éhesek? Néhány gyerek a szülő nyomására ellenállással reagál. Főleg a dackorszakban előre programozottak a hatalmi harcok az asztalnál.

 

 

Hogy ne kerüljön sor konfliktusokra, a táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hagyjuk, hadd egyen a gyerek amit és amennyit ő akar. Kivételt képeznek természetesen az édességek vagy a zsíros nassolnivalók, mint a chips és társai. Pont a kisgyermekeknek van egy természetes éhség- és jóllakottságérzetük. Ha evésre kényszerítjük őket, túl lesznek etetve. Ha ez gyakrabban megtörténik, elveszik ez a természetes mechanizmus. A következmény túlsúly vagy soványság lehet.

 

Ahogy a felnőtteknél, úgy a gyerekeknél is vannak kedvencek és ellenszenvek az evésben, egyes napokon több, máskor kevesebb étvágyuk van. A beteg gyerekek többnyire csak keveset vagy egyáltalán semmit nem esznek, pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék fontos ahhoz, hogy egészségesek legyenek. Az eleven gyerekek rendszerint többet esznek, mint a nyugodtak. Amíg a gyermekünk vidám, aktív, és normálisan fejlődik, semmi okunk a beavatkozásra. Azonban ha hosszabb időn keresztül rosszul eszik, inaktív, gyenge vagy fáradt, segítségre van szüksége.

 

Forrás: www.impulsermagazin.com

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2289 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 26. péntek 09:45

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.