Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 19., hétfő van. Boldog névnapot József és Bánk nevű olvasóinknak! Holnap Klaudia napja lesz.

Mindent megadok neki!

Értékelés:
(0 szavazat)

Sok szülő már a baba világrajövetele előtt ezzel az elhatározással fog hozzá a gyermekneveléshez. Egy pici babának még nincsenek ugyan túl nagy igényei, ám ez folyamatosan nő az évek során. Nagy kérdés, hogy hol a határ a "mindent megadás" és az elkényeztetés között.

- Ajándékok: a kisgyereknek nincsenek anyagi igényei, csak a felnőttek plántálnak belé ilyesmit. Nem szükséges minden bevásárláskor finomságot venni, a születésnapi és karácsonyi ajándékok sem akkor szerzik a legnagyobb örömet, ha drágák, és túl sok van belőlük. A nagyinak sem kell minden látogatáskor elővarázsolnia valamit a kézitáskájából.

 

 

- Időnk és energiánk sem véges: akár otthon van a mama, akár dolgozik, mással is kell foglalkoznia. Szánjunk időt bőségesen a zavartalan, önfeledt játékra, és álljunk fel határozottan, ha már nem érünk rá. Nem kell mindig és mindenben kiszolgálnunk őt.

- Nem csak gyümölcslét lehet inni: a szomjúság csillapítására elegendő a víz.
Kisgyerekünket nem akkor szeretjük, ha mindent megadunk és megengedünk neki, hanem akkor, ha türelemmel elviseljük hangosságát, nyűgösségét, amikor éppen egy szabállyal kerül összeütközésbe. Jó egyensúlyérzékkel állítsuk fel a korlátokat, hogy ne nyomják el a kisgyerek fejlődését.

 

Forrás: Kismama magazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 684 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 24. szerda 12:37

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.