Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Mit tartsunk a házipatikában?

Értékelés:
(0 szavazat)

Gyermekes családoknál fontos hogy otthon mindig kéznél legyen egy "házipatika doboz". Egyes betegségek után általában marad fennmaradó gyógyszer ami bővíti az otthoni gyógyszerarzenált, de mi az ami dobozunkból semmiképp nem hiányozhat..?


– Kisebb sérülések ellátásához elengedhetetlen a steril gézlap, pólya, leukoplaszt, fertőtlenítő, sebtapasz. Mindezt kis dobozban, könnyen elérhető helyen, ollóval együtt tároljuk. Bajban kevésbé tudunk gondolkodni, mindent készítsünk össze előre!
– Rovarcsípés, kisebb égés hűsítésére Irix vagy Panthenol spray. Mindig legyen otthon Fenistil gél csípés, csalánkiütés, viszketés csillapítására. A kisbabáknál használatos popsikrém később is jól jön: hasmenés, nehéz széklet esetén, kipirosodott szeméremtest, herezacskó bekenésére. Kisebb horzsolásokra, kidörzsölt bőrre hatásos hámképző a Neogranormon kenőcs.
– Homeopátiás készítményekből érdemes előre összeállított házipatikát vásárolni, ebben számos mindennapos panasz ellenszerét megtaláljuk, használati útmutatóval együtt.
– A kúpokat rendszerint a hűtőben tartjuk: a lázcsillapító kúpok szavatosságát és adagját gyakran ellenőrizzük, mert jobb, ha nem betegség idején, éjszaka derül ki, hogy már nem használható. Láz- és fájdalomcsillapító tabletta mindig legyen otthon.
– Hasmenés kezelésére tartsunk otthon Smecta port.

 

 

Házipatikánk folyamatosan bővül: az egyes betegségek esetén használt gyógyszerekből rendszerint marad. Ezeket őrizzük meg, de írjuk rá a dobozra, mikor és mire használtuk. Időről időre ellenőriznünk kell, mi fogyott el, mi felett járt el az idő. A gyógyszertárakban a kevésbé forgalmas délelőtti órákban kérésünkre szívesen átvizsgálják házipatikánkat.

A gyógyszeres dobozt olyan helyen tartsuk, ahol még székre állva sem éri el a gyerek!


Házipatikánk rendszerint folyamatosan bővül a betegségek után megmaradó gyógyszerekkel. Dobozukkal és használati utasításukkal együtt a szavatossági idő lejártáig megőrizhetjük őket, de lázcsillapítón kívül egyiket se adagoljuk saját elhatározásunk alapján. Alapvető gyógyszer a kisgyerek életkorának megfelelő lázcsillapító (kúp, csepp, szirup vagy tabletta formájában), ez mindig legyen otthon, és utazáskor is vigyük magunkkal a lázmérővel együtt. A kiszáradás veszélyével járó bélfertőzéseket ne próbáljuk a házipatika maradványszereivel kezelni, forduljunk inkább orvoshoz! Náthára sajnos mindig számíthatunk: az orrcseppet, orrkenőcsöt ne felejtsük otthon. A kúpokat, kenőcsöket kis hűtőboxban tároljuk, nehogy a meleg kocsiban elolvadjanak. Ügyeljünk a szavatossági időre, a kúpok nem állnak el sokáig!

Forrás: www.sanomamedia.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1565 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 16. kedd 12:01

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.