Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Veszélyesek a Baby on board matricák

Értékelés:
(0 szavazat)

Egy angol felmérés szerint a gyerek szállítására figyelmeztető jelzések korlátozzák a kilátást, ráadásul minden második ilyen matrica kamu. Rendszerint azért ragasztják ki az autósok a "Baby on board" (Gyerek az autóban) feliratú matricát a hátsó ablakba, hogy jobban vigyázzanak rájuk a többiek.

Ha ez mégsem sikerülne, a jelölés láttán a mentősök is fokozott figyelemmel járnak el. Csakhogy az angol Confused.com felmérésében megkérdezettek 46 százaléka szerint maga a matrica is balesetveszélyes, mert korlátozza a kilátást hátrafelé, és torzítja a belső visszapillantó képét.

 

Még merészebb a kutatók azon feltételezése, amely szerint húszból egy karambol egyenesen a matrica miatt következik be. Igaz, hogy az új autóknál egyre nehezebb a kilátás hátrafelé, de sehol sincs megírva, hogy a matricát az üvegre kellene ragasztani, nem pedig valamelyik lemezfelületre. A válaszadók közel fele ugyanakkor elismerte: attól függetlenül helyezett el Baby on board feliratot, hogy utazott-e rendszeresen gyerek a kocsiban.

 

Forrás: www.origo.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 4391 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.