Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 19., csütörtök van. Boldog névnapot Emma nevű olvasóinknak! Holnap Tivadar napja lesz.

Gyógyfürdővel a meddőség ellen

Értékelés:
(0 szavazat)
A meddőség elleni harc egyik legkellemesebb, ám egyben kifejezetten hatékony módja lehet a gyógyfürdőzés. Figyelni kell rá, hogy néhány esetben nem ajánlott az alkalmazása, de minden más esetben érdemes kipróbálni a cél érdekében.
Gyakran hallani a mondást: „Egy nő mindent megtesz azért, hogy ne essen teherbe. Ennél többet már csak azért képes tenni, hogy teherbe essen.” Mindez igaz is, hiszen nők ezrei járnak különböző kezelésekre és időt, fájdalmat és pénzt nem kímélve próbálkoznak a teherbeeséssel.A meddőség kiváltó okai

A meddőségnek számos oka lehet, beleértve a kései gyerekvállalást, egészségügyi gondokat, vagy az egészségtelen életvitelt. A szomorú tény az, hogy napjainkban egyre nagyobb a száma azoknak a pároknak, akik képtelenek a fogantatásra orvosi segítség nélkül. egyes becslések szerint minden hatodik párt érint a sikertelen gyereknemzés problémája.

A meddőséget számos tényező válthatja ki:
- a szervezetben felhalmozódott toxinok
- nem megfelelő táplálkozás
- gyenge emésztés
- kiegyensúlyozatlan idegrendszer
- fizikai és mentális stressz felhalmozódása
- az immunitás csökkenése
- a természetes biológiai ritmus zavartsága

A modern orvostudomány nem tudja teljes mértékben megszüntetni a kiváltó problémákat és a tüneteket, azonban bizonyos természetes módszerekkel csökkenteni lehet ezeket, nagyobb esélyt adva a fogantatásnak. Ilyen módszer a gyógyfürdő is. Lássuk miért hatékony!

Vérbőség
A gyógyvíz többek között a benne oldott állapotban lévő anyagok hatására vérbőséget okoz. Érdemes utánajárni, hogy melyik gyógyvíz tartalmazza a számunkra legmegfelelőbb anyagokat, és azt a gyógyfürdőt választani.
Ezeknek köszönhetően ugyanis javul a tűszőérés folyamata, így javul a teherbeesési esélyünk is.Gyulladáscsökkentés

A legtöbb gyógyvíz kiválóan csillapítja a szervezetünkben, így az alhasi szervekben kialakult gyulladásokat is.
A gyógyvizes kezelések és iszappakolások hatására megszűnhet a petevezeték elzáródása, ennek köszönhetően pedig a megtermékenyített petesejt nagyobb valószínűséggel tud eljutni a méhbe.

Iszapnadrág
Ha ezt a szolgáltatást választjuk, akkor 20-30 percet kell ülni egy iszapnadrágnak nevezett pakolásban, miközben az iszapban megtalálható anyagok aktivizálják a petefészek ösztrogén- és progeszterontermelését.
Ezek a női nemi hormonok megfelelő működése sokat javíthat a megtermékenyülés esélyein.

Stresszmentesítés
A fogantatás sokszor a leendő anyuka stresszes életmódja miatt is akadályokba ütközhet.
Ezért is érdemes elmenni egy fürdőkúrára, hiszen a víz közelsége miatt könnyebben ellazulunk és tartjuk távol magunktól a stresszes gondolatokat, míg a gyógyvíz segít a szervi problémák megoldásában.

Forrás: www.bien.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 2020 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 28. péntek 10:07

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.