Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Nincs több tablettás abortusz

Értékelés:
(0 szavazat)
Felfüggesztette a tablettás terhességmegszakítást a Rózsakert Medical Center - írja csütörtöki számában a Népszabadság a magánvállalkozás tulajdonosára, Csermely Gyulára hivatkozva. Magyarországon egyedül itt alkalmazták az abortusztablettát, de a cég feladta, mert nem éri meg neki, hogy a tablettáról zajló politikai vita kereszttüzében emlegessék.

A Rózsakert Medical Center szerint a tabletta alkalmazhatóságával kapcsolatos politikai vitában eszközként használták intézményét, ezért felfüggesztették a tablettás terhességmegszakítást - írja a Népszabadság a magánvállalkozás tulajdonosára, Csermely Gyulára hivatkozva. A lapszerint Magyarországon egyetlen klinikán, a Rózsakert Medical Centerben alkalmazták az abortusztablettát. A magáncég több száz ilyen beavatkozást végzett. Mint írják, a néhány hete a birtokukba került feljegyzésből derült ki, hogy - a gyógyszeres abortusz betiltásának lehetőségeit kutatva - a kormányzat egyebek mellett azt is vizsgálja, hogyan lehetne megszüntetni a tabletta alkalmazását ezen a klinikán. Az intézményben az ÁNTSZ szakmai ellenőrzést végzett, amelynek keretében azt vizsgálták, megvannak-e a feltételei az abortusz elvégzésének, jogszerűen végez-e terhességmegszakítást a magánrendelő.

Akkor a tiltás lehetőségeit vizsgáló jogász még arra jutott, bármit is találnak az ÁNTSZ ellenőrei, csak átmenetileg, néhány hétre-hónapra van lehetőség a Rózsakert Centerben végzett tablettás abortusz hatósági felfüggesztésére. Bár erre nem került sor, a klinika maga dobta be a törülközőt.

Csermely Gyula szerint intézménye árbevételének alig egy százalékát adta ez az ellátás. Így nekik nem éri meg, hogy a tablettáról zajló politikai vita kereszttüzében emlegessék őket.

Forrás: www.origo.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1564 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 17. hétfő 09:46

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.