Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 23., péntek van. Boldog névnapot Emőke nevű olvasóinknak! Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Megtanítottad ezekre az alapvető dolgokra a gyermeked?

Értékelés:
(0 szavazat)
Éhségtől ájuldozó gyerekek az iskolapadban, túlsúlyosak, lihegnek a tornaórai futásban, a számítógép előtt órákig senyvednek. Valamit elfelejtettünk nekik megtanítani...? Nézzük a legfontosabbakat, melyeket már kiskorban illik megtanítani...

Reggelizz mindennap! Egy megfelelő módon összeállított reggeli megadja a kezdő energiát a napi feladatokhoz és a mozgáshoz. Müzli, szendvics, gyümölcssaláta, joghurt az asztalon, és idő az elfogyasztására. Csupán ennyi lenne a padból kieső, és fáradt gyerekek „ellenszere".

Mozogj eleget! Ne akkor legyen a szülő nyugodt, ha a csemetéjét szem előtt, a tv és számítógép társaságában tudja. A mozgáshiány elhízáshoz, ellustuláshoz vezet.Alaposan moss fogat!
Már az egy éves gyerek kezébe is adhatunk fogkefét, hogy minél előbb elsajátítsa a fogmosás technikáját. Még az sem baj, ha nem „szakszerűen" kezeli.

Időben menj vécére! Amikor a gyerek szobatiszta lesz, azt tanulja meg, hogyan tartsa visssza szükségleteit. Később már arra kell figyelmeztetni, hogy ne hagyja az utolsó pillanatokra, és szakítson (mi pedig a reggeli rohanásban hagyjunk neki) elég időt a kis,- és nagydolgokra.

Gyakran moss kezet! Tanítsuk meg a gyereket, hogy az alapos és rendszeres kézmosással elkerülhető a legtöbb fertőző betegség. Legyen természetes a hazaérkezés és a vécé használat utáni kézmosás.

Igyál sok folyadékot! A gyerekek könnyebben kiszáradnak, mint a felnőttek, fontos, hogy betegség, sportolás közben is megfelelő mennyiségű folyadékot vegyenek magukhoz. Szokjanak hozzá, hogy elérhető helyen mindig megtalálják az ásványvizes palackot, a teás kancsót.

Fújd ki az orrod! Amíg kicsi, újabban „kiporszívózzuk" belőle a váladékot. Ám ha türelmesen, játékosan vezetjük rá a technikájára, egy csomó fülbetegségtől és más fertőzéses megbetegedésektől is megóvhatjuk.

Védd a bőröd! Már a tavaszi napsütés is komoly problémákat okoz a kicsik bőrén. Fürdés és mosakodás után, valamint a szabadban való tartózkodáskor tegyük szokássá, hogy saját maguk is bekenjék arcukat, kezüket a napvédő és testápoló szerekkel.

Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt! A csipsz és csoki helyett nyomjunk a kezükbe egy-egy sárgarépát, almát vagy más rágásra késztető egészséges finomságot. Ezzel még a fogaikat is erősítjük. Jó trükk a rászoktatásra, ha velük együtt készítjük a belőlük összeállított salátákat.

Uralkodj magadon! Vak engedelmességre nem nevelhetjük a gyereket, de arra rá kell vezetni, hogy indulatainak, a saját érdekében határt kell szabnia.

A hisztik, dühkitörések nem zsarolóeszközök. Ne jutalommal és büntetéssel manipuláljuk a gyereket, sokkal hatásosabb, ha szembesítjük viselkedése következményeivel.

Forrás: www.eletforma.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 722 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 07. péntek 18:05

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.