Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 20., péntek van. Boldog névnapot Tivadar nevű olvasóinknak! Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Iskolai baleset biztosítás: a szülők többsége nem tud róla

Értékelés:
(0 szavazat)
A szülők többsége nem tud a meglévő biztosításról, a biztosítók pedig állítják, hogy nem fizetnek jutalékot sem a tanároknak, sem az iskoláknak. Minden magyar iskolásnak van baleset biztosítása, amit az állam fizet.
Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy az intézmények nem tájékoztatják a szülőket, és egyéb biztosítók ajánlatait kínálják. A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint a többség nem tud a meglévő biztosításról, amit szerinte a biztosítók igyekeznek is kihasználni.Az is köt biztosítást, aki nem akar, mert nem tudja, hogy van neki - magyarázta a Duna TV Híradójának Keszei Sándor. Az intézmények vezetői tudnak az állami biztosításról, sok helyen erre fel is hívják a szülők figyelmét, de van olyan iskola, ahol mégis bevonják a tanárokat a plusz biztosítások közvetítésébe. Az alanyi jogon járó biztosítást az idei év végéig az Allianz biztosítótól rendeli meg az állam. A Híradó kérdésére a társaság elismerte, hogy a központi biztosításon felül - a többi társasághoz hasonlóan - ők is ajánlanak kiegészítő csomagokat, amelyekben az alapbiztosításhoz képest többletszolgáltatás van.

A Generali biztosító úgy tájékoztatott, hogy nem fizetnek jutalékot sem az iskoláknak, sem a pedagógusoknak. Szerintük az állami biztosítás csak egy kiegészítő biztosítással nyújt teljes körű védelmet. A közoktatásért felelős helyettes államtitkár úgy látja: csak az iskolán kívül lenne szabad a biztosításokat reklámozni. Több olyan iskola van, amelyik megpróbál távolságot tartani, de beengedi a biztosítók ügynökeit az intézménybe, holott ez nem dolga egy iskolának – mondta Gloviczki Zoltán. Ma Magyarországon több mint másfél millió gyereknek van állami baleset biztosítása.

Forrás: www.hirado.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1537 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 05. szerda 14:21

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.