Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. április 22., vasárnap van. Boldog névnapot Csilla és Noémi nevű olvasóinknak! Holnap Béla napja lesz.

A bántalmazott gyermek erősebb fájdalmat érez

Értékelés:
(0 szavazat)
Egy kutatás szerint azok a felnőttek, akiket gyermekkorukban bántalmaztak, intenzívebben érzik a fájdalmat. A bántalmazott gyermekek agyi fejlődése során problémák léphetnek fel, ami a későbbiekben akár egészségügyi panaszokat is okozhat.
Az UCLA és a University of North Carolina kutatócsoportja 20 nő fájdalomreakcióit vizsgálta, akik közül 10 irritábilis bélszindrómában (IBS) szenvedett, 10 pedig nem. Mindkét csoportban voltak olyanok, akik fizikai vagy szexuális bántalmazást éltek át gyermekkorukban. Amikor kissé fájdalmas stimulusnak tették ki őket, azok az alanyok, akik IBS-ben szenvedtek, és bántalmazták is őket korábban, intenzívebb fájdalomérzetről számoltak be, mint a többiek. A különbség fMRI készülékkel is kimutatható volt: a nagyobb fájdalomról beszámoló nőknél megnőtt az érzékelési és érzelmi területek aktivitása, viszont azok a területek, amelyek általában segítenek tompítani a fájdalmat, inaktívak maradtak.

A kutatás alapján bizonyítottnak mondható, hogy a komoly traumák hosszú távú hatást gyakorolhatnak az agyra, de megfelelő terápiával az agyi funkciók elváltozása visszafordítható.

Forrás: abcnews.go.com

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1229 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. szeptember 02. vasárnap 22:32

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.