Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Húsvéti programok

Értékelés:
(0 szavazat)

Igazán bővelkedik az ország hétvégén programokkal azoknak, akik nem szeretnének otthon lenni Húsvétkor és várni a locsolókat. Nem is értem miért?! Jó szórakozást!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Agóra húsvét - 2016. március 24. - 2016. március 26. - Debrecen
3D szemüveget fel és rajzolj a levegőbe egy tojást! A látogatók csütörtöktől szombatig az Agórában kipróbálhatják a Leonar3Do rajz-programot, de megtudhatják azt is, hogyan lehet megkülönböztetni a főtt tojást a nyerstől, illetve mitől lesz fehér a tojásfehérje és vissza lehet-e csinálni.

Húsvéti Nyuladalom - 2016. március 25. - 2016. március 28. - Siófok
Húsvét alkalmából megrendezésre kerül az első Siófoki Húsvéti Nyuladalom! A fesztivál 4 napos lesz. A színpadon neves gyerekzenekarok, bábelőadás, interaktív produkciók egész nap a kicsiknek, este pedig sztárfellépők nagyoknak! Helyszín: Siófok, Fő tér

Húsvéti Bárányfesztivál - 2016. március 26. - 2016. március 28. - Budapest
2016 március 26-28 között megrendezésre kerül Budapest III. bárányfesztiválja! A szervezők ezúttal is a Vajdahunyadvárhoz, a III. Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót. A rendezvényen felsorakoztatják a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A hagyományőrzés mellett fontosnak tartjuk a gasztronómia újabb, modernebb irányzatainak megjelenését is.

Húsvéti forgatag a Várkert Bazárban - 2016. március 26. - 2016. március 27. - Budapest
Március utolsó hétvégéjén ingyenes húsvéti programokkal vár minden korosztályt a Várkert Bazár: a népszerű előadók, gyermekkoncertek, hagyományőrző kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek mellett gólyalábas mutatványosokkal, tojásdíszítéssel, állatsimogatóval és játszóházzal készülnek szombaton a Várkert Bazárban, vasárnap pedig a Citadellán.

Hollókői Húsvéti Fesztivál - 2016. március 26. - 2016. március 28. - Hollókő
2016. március 26. és 28. között folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időben. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek.

Húsvét a Hortobágyon - 2016. március 26. - 2016. március 28. - Hortobágy
Húsvét hétvégéjének minden napján tárt kapukkal várja Önt és családja apraját, nagyját Hortobágy! Az egykori Hortobágyon élők fő megélhetését hagyományosan a pásztorkodás, a halászat, pákászat és a kézműveskedés jelentette. A néphagyomány különleges húsvéti szokásról ugyan nem ír, ám mégis a puszta különleges kelléktárat biztosít ennek az ünnepnek és a tavasz érkezésének átélésére.

Matyó Húsvét - 2016. március 26. - 2016. március 28. - Mezőkövesd
A nagyszombati szertartást követően Húsvét vasárnap és hétfőn a régi településszerkezetet megőrző Hadas városrészben húsvéti szokások és népi mesterségek bemutatója, húsvéti ételszentelés, kóstolás, folklórprogramok, állatsimogató, kovácsbemutató szórakoztatja az ünneplőket.

Mádi Húsvét - 2016. március 26. - 2016. március 28. - Mád
A részletes program: Március 26. szombat 8.00 Reggeli az Első Mádi Borházban Fejedelmi reggeli a Terroir Selection termékeivel és mádi finomságokkal. A reggeli ára: 3000 Ft 10.00 Biciklitúra a történelmi dűlőkben Helyszín/Indulás: Első Mádi Borház A túra folyamán tekerünk egy nagyot a szőlőtőkék között. A biciklitúra ára saját kerékpárral: 2000 Ft; Bérelt kp.: 4000 Ft 12.00 Ebéd az Első Mádi Borházban 2 fogásos menüvel várjuk Önöket. A menü ára: 1000 Ft

Húsvét a Skanzenben - 2016. március 27. - 2016. március 28. - Szentendre
Hímes tojás és locsolkodás, komatál és locsolóbál, bensőséges ünneplés és tavaszköszöntő virgonckodás, nyuszi a tanyán és nyuszi a kézműves udvarban - mindezekkel a szentendrei Skanzenben várják a március 27-én, 28-án betérő vendégeket. A régi, falusi húsvétokat felidéző színes programokat az idén bárányszépségverseny és a húsvét titkait kutató gyerektúra is gazdagítja, a bábelőadások és koncertek sorát pedig a Kaláka együttes zárja.

Várkapunyitó - 2016. március 27. - 2016. március 27. - Szigliget
Várkapunyitó rendezvényünk nem hiába kapta nevét, hiszen ez a programunk tulajdonképpen a vár szezonnyitója, és most már évek óta színesíti a szigligeti programok sorát. Valamennyi korosztály számára tartogatunk különleges programot, melynek helyszínéül az alsó várban található színpad szolgál. Zenés előadások, bábjátékok, apródavatás várja a gyerekeket, de a felnőttek számára is remek kikapcsolódást biztosítunk.

Húsvéti nyuszi-buli Tihanyban - 2016. március 27. - 2016. március 27. - Tihany
Töltsük együtt a Húsvétvasárnap délutánját! 14-19 óráig szeretettel vár mindenkit. Ötletes játékok, kézműves foglalkozások Program: Kemencében sütött Húsvéti Mézes kalács Tojás kereső - játékos vetélkedő Nyuszi simogató Tojás kóstoló Kosárfonás - bőrözés Fafaragás Táncház Pontos helyszín: Mádl Ferenc tér

Szeri Húsvét - 2016. március 27. - 2016. március 28. - Ópusztaszer
Legyen igazi élményben része! Az ópusztaszeri skanzenben rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kelnek a húsvéti hagyományok. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi lovas kocsis locsolás, muzsikaszó, néptánc, népzene, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

Boomerang Nyuszi Expressz - 2016. március 28. - 2016. március 28. - Budapest
A Vasúttörténeti Park és a Boomerang csatorna közös szervezésében az idei húsvéthétfő megannyi izgalmas ünnepi kalanddal várja a gyerekeket és családjukat. A Boomerang csatorna kedvenc mesehőseit ábrázoló mozdony Scooby-Doo-val a fedélzetén a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba varázslatos utazásra hív minden gyermeket. A Boomerang nyuszi expressz napján "Keresd a nyuszit!" játék várja a legkisebbeket.

Kézműves Ízek Fesztiválja - 2016. március 28. - 2016. március 28. - Szentes
Szentesen Húsvét hétfőn rendezik meg a Kézműves Ízek Fesztiválját a festői szépségű Kurca folyó partján, ( a Dózsa-házban) Művelődési és Ifjúsági Házban.

Forrás: port.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 832 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.