Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Hová menjünk hétvégén a gyerekekkel?

Értékelés:
(0 szavazat)

A hétvége a disznótorok, farsangi mulatságok és a fánksütés jegyében telik el. Szuper programok várják az érdeklődőket országszerte: Busójárás, Fánkfesztivál... Jó szórakozást!

Csabai Farsang - 2016. február 4. - 2016. február 10. - Békéscsaba

Asszonyfarsang, disznóvágások, házi pálinka verseny, farsangi alakoskodás, kölyöksziget és számtalan további program kerül megrendezésre 2016. február 4-10. között a hagyományos Csabai Farsangon Békéscsabán. A Csabagyöngye Kulturális Központ hagyományos helyi kulturális értékekre építve, a farsangi ünnepkör tradicionális csabai szokásait és tevékenységeit középpontba állítva, időpontjában is hagyományosan "farsang farkán" szervezi népszerű eseménysorozatát.

Busójárás - 2016. február 4. - 2016. február 9. - Mohács

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. Mára az idegenforgalom medrébe terelt népszokás sokat veszített az eredeti hagyományokból, ám látványosság szempontjából sokat nyert. A mai busójárás a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik.

Fonyódi Kolbászfesztivál - 2016. február 5. - 2016. február 7. - Fonyód

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2016-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. A Fonyódi Városi Sportcsarnok újra megtelik tekeredő kolbászokkal és túlcsordul a pálinkával. Idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozókedvű amatőr és profi böllért vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny.

Kaposvári Farsang - Dorottya Napok - 2016. február 5. - 2016. február 7. - Kaposvár

Kaposvár sem maradhat ki a tavaszvárási mulatságokból. A városban a Dorottya Farsangi Napok már hagyományosan a Dorottya névnaphoz legközelebb eső hétvégén kerülnek megrendezésre. A város gazdag művészeti öröksége és a térség néphagyományai a farsangi vígasságok programjaiban is jelentős szerepet játszanak.

Bácskai Hurka- és Kolbászkészítő Fesztivál - 2016. február 6. - 2016. február 6. - Baja

Baján kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivál. A szervezők a fesztiválra jelentkező csapatok számára versenyt hirdetnek BAJA VÁROS FESZTIVÁLKOLBÁSZA 2016. kitüntető cím elnyerésére. A hurka és kolbászkészítés mesterei és kedvelői találkozhatnak február 6-án, szombaton a bajai Szentháromság téren. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is várják a szervezők a versenyre benevező csapatokat.

Farsangi Mulatság a Várkert Bazárban - 2016. február 6. - 2016. február 6. - Budapest

Gyerekprogramok, koncertek, utcabál és az elmaradhatatlan fánksütés.

Országos Farsangi Fánkfesztivál - 2016. február 6. - 2016. február 6. - Nagykanizsa

A fesztivál alapvető célja a hagyományápolás, a magyar gasztronómia, turisztika, kultúra értékeinek szélesebb körben való megismertetése. A fesztiválon minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelőt, ezáltal a családoknak is komplex és értékteremtő kikapcsolódási lehetőséget biztosít. A rendezvény sokszínűségével, kulturális és hagyományőrző programjaival hozzájárul a helyi közösség építéséhez.

Pilisi Kavalkád - Fánkfesztivál - 2016. február 6. - 2016. február 6. - Pilisszentkereszt

Program: farsangi felvonulás, folklórműsor, fúvós zenekari és könnyűzenei koncert, játszóház, kirakodóvásár, lovaskocsizás, fánksütő verseny, házi fánkok.

Farsang farka-vidám téltemetés - 2016. február 6. - 2016. február 6. - Tihany

A szokások és hiedelmek zömének szempontjából többnyire farsangvasárnap, farsanghétfő és húshagyókedd alkotja az igazi farsangot. A záró három napot " farsang farkának " is nevezik. A Tihanyi Téltemetés kedélyes farsang végi rendezvény. Január 30-án vidám maskarások vonulnak végig az utcákon a Visszhang-dombig, ahol Carneval herceg köszönti őket. A dombon menyegzőt tartanak, Carneval elveszi Tihany Szépét, minden pártában maradt helyi lány képviselőjét.

Forrás: port.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 792 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. február 04. csütörtök 17:45

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.