Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 20., kedd van. Boldog névnapot Klaudia nevű olvasóinknak! Holnap Benedek napja lesz.

Gyerekpezsgővel koccintani...

Értékelés:
(0 szavazat)

Nemcsak a felnőttek ünnepi itala a pezsgő. A gyermekek is koccinthatnak különleges alkalmakkor a nekik gyártott gyerekpezsgővel. Olykor még a felnőttek is az alkoholt nem tartalmazó palackból kérnek poharukba tölteni. Mégiscsak pezseg, mégiscsak gyümölcsös ízű, és a pezsgő illúzióját keltő ital.

A gyermekpezsgők palackozása, neve azonos az alkoholtartalmú pezsgőkkel, különleges helyen szerepel ez a termék. Pezsgőnek nevezzük, már csak azért is, hogy a gyermekeknek is megadjuk azt az érzetet, hogy pezsgővel koccinthatnak, és azt kortyolhatnak a fenséges formájú pezsgőspohárból. Mint a nagyok, a felnőttek, valójában pedig szénsavas üdítőitalt hörpintenek fel.
A gyermekpezsgőzés az 1990-es években vette kezdetét. Az egyedülálló termék ekkor került forgalomba. A magas gyümölcstartalmú, szénsavas és természetesen alkohol nélküli ital ugyanolyan formájú palackba van töltve, mint a valódi pezsgő, és a dugója is a hagyományos, alkoholos változathoz hasonlít. Az izsáki pezsgőüzem dobta piacra a Hupikék Törpikék nevű gyerekpezsgőt, amely világelsőként szerepelt a maga kategóriájában. Mindenki tudta, hogy szénsavas üdítőről van szó, mégis úgy tartjuk a mai napig számon, hogy alkoholmentes pezsgő. A felnőttek is ezt isszák, ha még tudvalevő, hogy autóba kell ülni. A habzó, gyümölcsös ital mégis azt az érzetet kelti, mintha valódi, alkoholos pezsgőt innánk.

A gyerekpezsgő üdítőital, vagyis egyáltalán nem bor az alapja, mint a valódi pezsgőnek. A meglévő alapüdítőt dúsítják fel szén-dioxiddal, emiatt is illették a pezsgő jelzővel. A gyerekpezsgők alapvető tulajdonsága, hogy nem tartalmaz hozzáadott mesterséges anyagokat, sem színezéket, sem pedig tartósítószert és maga az üdítő magas gyümölcstartalmú lé. Emiatt az illata és íze is intenzíven gyümölcsös, édes, és a pezsgőspohár oldalán ugyanúgy cikáznak a buborékok, mint a felnőttek poharában az alkoholos ital. Lényegében bármilyen gyümölcslevet fel lehet használni a gyerekpezsgő elkészítéséhez, és mivel szén-dioxiddal dúsított termék, így nyomásálló palackot kíván ideiglenes lakhelyéül, az ajtaja is dugó, amelyen drótkengyel tart zárva. Pont, mint a felnőttek itala. A célfogyasztók egyértelműen a gyermekek, de az ünneplő, alkoholt nem iható felnőttek is szívesen fogyasztják a habzó gyümölcsös italt. A felnőttnek és gyermeknek a különlegesség érzését biztosítja a gyerekpezsgő, kinek milyen illúzióval társítva.

Érdemes megvizsgálni a termék címkéjét alaposabban. A legtöbb gyerekpezsgő esetében fontos a természetesség, minden mesterséges színezék és tartósítószer kihagyása, mégis léteznek olyan termékek, amelyek nem csak természetes összetevőkből állnak. Ha igazán jót akarunk gyermekeinknek, akkor szenteljünk figyelmet a kiírásokra.

Forrás: marmalade.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 384 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baba-mama - Ajánló

  • tőzegáfonya


Baba-mama - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.